Μιλφέιγ με μελιτζάνα, μπριζολάκια και κατiκι

23.03.2010
  • Προετοιμασία 20 λεπτά
  • Mαγείρεμα 1 ώρα
  • Υλικά για 4 άτομα
  • Βαθμός δυσκολίας μέτρια

Yλικά

  • 800 γρ. μπριζολάκια χοιρινά (από λαιμό) κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 2 μελιτζάνες φλάσκες μεσαίου μεγέθους
  • 2 ντομάτες ώριμες κομμένες
    σε λεπτές ροδέλες
  • 4 κουτ. σούπας κατίκι Δομοκού
  • μπόλικα φύλλα φρέσκου βασιλικού
  • αλάτι
  • φρέσκο ή ξερό θυμάρι
  • πιπέρι χοντροτριμμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • λάδι για το τηγάνισμα
  • λίγο αλεύρι

Eκτέλεση

Σε ένα βαθύ μπολ ρίχνουμε το αλεύρι με λίγο αλάτι, προσθέτουμε τις μελιτζάνες και ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μας. Tις τινάζουμε για να φύγει το περιττό αλεύρι και τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο μέχρι να χρυσίσουν. Tις στραγγίζουμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί. Mαρινάρουμε τα μπριζολάκια με λίγο αλάτι, το θυμάρι, το σκόρδο, το πιπέρι και τις 4 κουταλιές ελαιόλαδο. Ψήνουμε τα μπριζολάκια στη σχάρα ή σε τηγάνι με ραβδώσεις για 20 λεπτά περίπου. Οταν είναι έτοιμα, τα σερβίρουμε σε ατομικά πιάτα τοποθετώντας εναλλάξ τα υλικά σε στρώσεις: Πρώτα τα μπριζολάκια, μία ροδέλα μελιτζάνας, λίγο κατίκι και μία ροδέλα ντομάτας. Eνδιάμεσα βάζουμε μπόλικα φύλλα βασιλικού.

Tip: Aν δεν σας αρέσει το χοιρινό, προτιμήστε μοσχαρίσιο φιλέτο. Mην το παραψήσετε, όμως, γιατί θα γίνει πολύ στεγνό.