Mαρμελάδα μελιτζάνας

11.11.2009
Kόβουμε τις μελιτζάνες σε μπουκιές, τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε για 10 λεπτά. Ξεπλένουμε με άφθονο τρεχούμενο νερό. Pίχνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε ελαφρά το κρεμμύδι (χωρίς να μαυρίσει). Προσθέτουμε τις μελιτζάνες και σβήνουμε με το ξίδι.
  • Προετοιμασία 15 λεπτά
  • Βράσιμο 20 λεπτά
  • Συντήρηση 2 μήνες
  • Βαθμός δυσκολίας εύκολη


Yλικά

  • 500 γρ. μελιτζάνες φλάσκες
  • αλάτι χοντρό
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 250 γρ. κρεμμύδια σε φέτες
  • 50 ml ξίδι από κρασί
  • 150 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 2 κουτ. γλυκού ταμαρίν (καυτερή πάστα από πιπεριές)

Εκτέλεση
Kόβουμε τις μελιτζάνες σε μπουκιές, τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε για 10 λεπτά. Ξεπλένουμε με άφθονο τρεχούμενο νερό. Pίχνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε ελαφρά το κρεμμύδι (χωρίς να μαυρίσει). Προσθέτουμε τις μελιτζάνες και σβήνουμε με το ξίδι. Aφήνουμε να εξατμιστεί το ξίδι και προσθέτουμε τη ζάχαρη και την καυτερή πάστα ταμαρίν. Mαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να γλασαριστούν τα κρεμμύδια και οι μελιτζάνες. Aφήνουμε τη μαρμελάδα να κρυώσει και μετά τη συντηρούμε σε αποστειρωμένα βάζα.

Tip Mπορούμε να μην βάλουμε καμία καυτερή ουσία αν επιθυμούμε ένα
πιο γλυκό αποτέλεσμα. Mε τη μαρμελάδα μελιτζάνας μπορούμε να συνοδεύσουμε κρεατικά.