Mπλάνιαζ της θεία Μαρίκας

12.11.2009
Σε κρύο γάλα ρίχνουμε το κορν φλάουρ και το ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί. Bάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά, ρίχνουμε τη ζάχαρη και τη φλούδα από το λεμόνι ή άρωμα βανίλιας και ανακατεύουμε σε σιγανή φωτιά για 10 λεπτά περίπου μέχρι να δέσει η κρέμα.
  • Βράσιμο 10 λεπτά
  • Αναμονή 1 ώρα
  • Βαθμός δυσκολίας εύκολη

Yλικά

  • 1 κιλό γάλα
  • ½ κουτί κορν φλάουρ
  • 5 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 1 φλούδα από λεμόνι ή άρωμα βανίλιας
  • γλυκό του κουταλιού της αρεσκείας μας με το σιρόπι του ή αραιωμένη μαρμελάδα


Eκτέλεση
Σε κρύο γάλα ρίχνουμε το κορν φλάουρ και το ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί. Bάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά, ρίχνουμε τη ζάχαρη και τη φλούδα από το λεμόνι ή άρωμα βανίλιας και ανακατεύουμε σε σιγανή φωτιά για 10 λεπτά περίπου μέχρι να δέσει η κρέμα. Tην κατεβάζουμε από τη φωτιά και τη ρίχνουμε σε φόρμα του κέικ ραντισμένη με κρύο νερό ή σε ατομικά φορμάκια. Aφήνουμε να κρυώσει. Ξεφορμάρουμε σε πιατέλα και γαρνίρουμε με σιρόπι και κομματάκια του γλυκού της επιλογής μας.