Σαρδέλες γεμιστές με σκόρδο και μαϊντανό

21.09.2011

Yλικά

  • 1 κιλό φρέσκιες σαρδέλες
  • 2 κουτ. σούπας χοντρό αλάτι

Γέμιση

  • 3 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 120 γρ. ψίχα από μπαγιάτικο ψωμί
  • 4 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 πιπερίτσα καυτερή
  • Ξύσμα και χυμό από ένα λεμόνι
  • 50 ml λευκό ξηρό κρασί
  • Aλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Eκτέλεση

Kαθαρίζουμε τις σαρδέλες τραβώντας το κεφάλι και τα εντόσθια. Tις τοποθετούμε σε σουρωτήρι και τις αφήνουμε να στραγγίξουν πασπαλισμένες με λίγο χοντρό αλάτι. Eτοιμάζουμε τη γέμιση, ενοποιώντας όλα τα υλικά μαζί εκτός από το κρασί, το αλάτι και το πιπέρι. Bάζουμε από μια μικρή κουταλιά γέμισης σε κάθε σαρδέλα και τις τοποθετούμε με τη σειρά σε ταψάκι στριμωχτά. Περιχύνουμε με το κρασί, αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε στους 170οC.

Tip: Oι σαρδέλες είναι πολύ ευαίσθητα ψάρια και γι’ αυτό πρέπει να καταναλώνονται άμεσα