Καρυδόπιτα Πηλίου

14.01.2010

Υλικά

  • 30 κουτ. σούπας καρύδι
  • 45 κουτ. σούπας παξιμάδι
  • 35 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • Ξύσμα από ένα λεμόνι

Για το σιρόπι:

  • 25 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 2 ποτήρια νερό
  • Λίγη βανίλια
    Λίγος χυμός λεμόνι

Εκτέλεση
1. Χτυπάτε τα ασπράδια μαρέγκα, ξεχωριστά τους κρόκους με τη ζάχαρη, μέχρι να ασπρίσουν.

2. Ρίχνετε τα καρύδια, το λεμόνι και το παξιμάδι και αφού ανακατευτούν καλά, τα βάζετε σε λαδωμένο ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C και ψήνετε στους 180ο C.

3. Στο τέλος σιροπιάζετε με το ένα να είναι ζεστό και το άλλο κρύο (ή το γλυκό ζεστό και το σιρόπι κρύο ή το σιρόπι ζεστό και το γλυκό κρύο).