Κοτόπουλο με λαχανικά στη γάστρα

14.01.2010

Υλικά

  • 4 μπούτια κοτόπουλου
  • 500 γραμμ. μικρά στρογγυλά μανιτάρια
  • 300 γραμμ. πράσινες πιπεριές κομμένες σε μπαστουνάκια
  • 2 ξερά ψιλοκομμένα κρεμμύδια
  • 2 καρότα κομμένα σε ροδέλες
  • 500 γραμμ. φρέσκια ψιλοκομμένη ντομάτα
  • 200 γραμμ. κασέρι σε κύβους
  • 200 γραμμ. ζεστό νερό
  • 1 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση
1. Σε μια κατσαρόλα βάζετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κρεμμύδια μέχρι να ροδίσουν.

2. Μόλις πάρουν χρώμα, ρίχνετε τα μπούτια του κοτόπουλου, τα μανιτάρια, τις πιπεριές, τα καρότα και την ντομάτα.

3. Προσθέτετε το νερό, αλάτι, πιπέρι και αφήνετε να σιγοβράσουν και να μείνουν με λίγο ζωμό.

4. Μόλις βράσουν, τα βάζετε σε πήλινη γάστρα, τοποθετείτε πάνω από τα μπούτια τους κύβους κασέρι και τη βάζετε στο φούρνο.

5. Όταν λιώσει το κασέρι, το φαγητό είναι έτοιμο.

6. Σερβίρετε με ρύζι, κουσκούς ή πατάτες φούρνου ψιλοκομμένες.