Πουτίγκα με λάχανο από τη Βρετανία

02.03.2012

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 8 άτομα

  • 1 λάχανο (1 κιλού περίπου)
  • 4 κουτ. σούπας ρύζι νυχάκι
  • 700 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 4 κουτ. σούπας βούτυρο
  • 1 κούπα νερό
  • 1 κούπα γάλα
  • 1 κουταλάκι άνηθο
  • 1 κουταλάκι μαϊντανό
  • αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε το ρύζι με μία κούπα νερό. Καθαρίζουμε και κόβουμε το λάχανο σε λωρίδες. Ζεσταίνουμε σε μεγάλο τηγάνι το βούτυρο και, αφού σοτάρουμε το λάχανο σε χαμηλή φωτιά για 8 λεπτά περίπου, το αποσύρουμε από τη φωτιά. Αναμειγνύουμε καλά σε μπολ τον κιμά με το βρασμένο ρύζι και το γάλα. Προσθέτουμε τον μαϊντανό και τον άνηθο. Απλώνουμε σε ταψί εναλλάσσοντας στρώσεις από λάχανο και το μείγμα του κιμά. Στον πάτο του ταψιού και στην κορυφή, πρέπει να έχουμε λάχανο. Βάζουμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε το λάχανο με τον κιμά για μία ώρα περίπου στους 170°C. Το σερβίρουμε με ανάμεικτα βραστά λαχανικά.