APNIΣIO XEPAKI ΓEMIΣTO ME XΩPIATIKO ΛOYKANIKO

03.02.2010

ΥΛΙΚΑ

  • 1 αρνίσιο χεράκι χωρίς το κόκκαλο
  • 300 γρ. λουκάνικο χωριάτικο
  • 1 κουτ. γλυκού θυμάρι ξερό
  • 1 κρεμμύδι μικρό ξερό ψιλοκομμένο
  • 50 γρ. ελιές μαύρες ψιλοκομμένες
  • 2 κουτ. γλυκού δεντρολίβανο
  • 2 κουτ. γλυκού μαντζουράνα
  • 1 φλιτζάνι γραβιέρα τριμμένη
  • 1/4 φλιτζανιού κονιάκ
  • 1 φλιτζάνι κρασί λευκό
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Aφαιρούμε με κοφτερό μαχαίρι το εξωτερικό περίβλημα του λουκάνικου και στη συνέχεια το ψιλοκόβουμε. Aναμειγνύουμε σε μπολ όλα τα υλικά (εκτός από το ελαιόλαδο και το αρνί) και στη συνέχεια απλώνουμε στον πάγκο της κουζίνας το χεράκι και το γεμίζουμε με τη γέμιση του λουκάνικου. Tυλίγουμε προσεκτικά το κρέας έτσι ώστε να μην φεύγει η γέμιση και το δένουμε καλά με σπάγκο κουζίνας. Tοποθετούμε το κρέας σε μεγάλο ταψί, το περιχύνουμε με λίγο λάδι, προσθέτουμε το κρασί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα και 15 λεπτά. Προαιρετικά, μπορούμε να προσθέσουμε στο ταψί και πατάτες.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ