Χοιρινό με κρασί

04.02.2010

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κιλό κρέας χοιρινό
  • ½ φλιτζάνι κρασί λευκό
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας ρίγανη
  • αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε καλά το κρέας, το στεγνώνουμε και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Σοτάρουμε το κρέας στο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι από όλες τις πλευρές. Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε αλατοπίπερο και 1 φλιτζάνι ζεστό νερό. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει για 20 λεπτά έως ότου απορροφήσει το νερό και μείνει με το λάδι του. Πασπαλίζουμε με ρίγανη και σερβίρουμε αμέσως.

ΣΗΜ.: Oταν σβήνουμε το κρέας με το κρασί, καλό είναι να αφήνουμε να βράσει τόσο ώστε να εξατμιστεί το αλκοόλ και να περάσουν τα αρώματα του κρασιού στο φαγητό.