Κολοκυθόπιτα γλυκιά

18.03.2010

ΥΛΙΚΑ

  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
  • 600 γρ. κολοκύθα κίτρινη
  • 300 γρ. καρυδόψιχα
  • 200 γρ. βούτυρο
  • 60 γρ. φρυγανιά τριμμένη
  • 2 κουτ. σούπας μέλι
  • 1 κουτ. σούπας κανέλα

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

  • 1 ποτήρι νερό
  • 80 γρ. ζάχαρη
  • 80 γρ. μέλι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεφλουδίζουμε την κολοκύθα, την τρίβουμε σε χοντρό ρεντέ, τη ζεματίζουμε σε νερό που κοχλάζει και στραγγίζουμε. Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε τηγάνι και ρίχνουμε την κολοκύθα. Την ψήνουμε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συνέχεια για 8-10 λεπτά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τα καρύδια, τη φρυγανιά, το μέλι, την κανέλα και ανακατεύουμε καλά. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175°C και στρώνουμε σε βουτυρωμένο ταψάκι τα 6 φύλλα κρούστας, αλειμμένα και αυτά με βούτυρο. Αδειάζουμε το μείγμα της κολοκύθας στο ταψάκι, διπλώνουμε τα φύλλα που περισσεύουν και στρώνουμε από πάνω άλλα 6 φύλλα, επίσης βουτυρωμένα. Χαράζουμε την πίτα σε ρόμβους, βρέχουμε με λίγο νερό και ψήνουμε για 40 λεπτά περίπου στη μεσαία σχάρα του φούρνου. Ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας όλα τα υλικά για 5 λεπτά. Περιχύνουμε την πίτα με το καυτό σιρόπι αφού κρυώσει.