Πορτοκαλόπιτα

27.04.2010

Υλικά

  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι 2%
  • 4 αβγά
  • 1 ποτήρι καλαμποκέλαιο
  • 1 φλιτζ. ζάχαρη
  • 1-2 βανίλιες
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • Ξύσμα από ένα πορτοκάλι

Για το σιρόπι

  • 3 ποτήρια νερό
  • 2 ποτήρια ζάχαρη
  • Ένα ξυλαράκι κανέλα (προαιρετικά)
  • Φλούδα από ένα πορτοκάλι

Εκτέλεση

1. Βάζετε τα υλικά σε ένα μπολ και τα χτυπάτε με ένα σύρμα να ενοποιηθούν. Καλό θα είναι να έχετε χτυπήσει ελαφρώς τα αβγά πριν τα ρίξετε στο μπολ. Επίσης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ελαιόλαδο αντί για καλαμποκέλαιο, σε μικρότερη όμως ποσότητα, γιατί είναι πιο βαρύ.

2. Όταν γίνει ομοιογενές το μείγμα, αρχίζετε να ρίχνετε τα φύλλα. Προηγουμένως τα έχετε κόψει όπως είναι στη συσκευασία, σε τέσσερα κομμάτια το κάθε φύλλο. Ένα ένα λοιπόν τσαλακώνετε τα κομμένα φύλλα και τα ρίχνετε μέσα στο μείγμα.

3. Αφού τελειώσουν τα φύλλα, βάζετε το μείγμα σε λαδωμένο ταψί και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 30-35 λεπτά στους 180-200 ο C, ανάλογα με το φούρνο.

4. Στο μεταξύ, έχετε βράσει και δέσει το σιρόπι. Όταν ψηθεί το γλυκό, το χαράζετε και ρίχνετε χλιαρό έως κρύο το σιρόπι. Μπορείτε να συνοδεύσετε την πορτοκαλόπιτα με σαντιγί η παγωτό.