Πάστα ελιάς, μαραθό­ριζας και κόλιανδρου

17.08.2011

Υλικά

  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 μικρός βολβός μαραθόριζας, ψιλοκομμένος
  • 1 σκελίδα σκόρδο καθαρισμένη και λιωμένη
  • 3 φλιτζάνια πράσινες ελιές χωρίς το κουκούτσι
  • πράσινο, κόκκινο και μαύρο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο και ολόκληρα φύλλα για γαρνίρισμα
  • 2 κουταλάκια του γλυκού τριμμένο μαραθόσπορο
  • 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένη φλούδα νεραντζιού
  • 1-2 αγγούρια, ξεφλουδισμένα και κομμένα σε φέτες 1,5 εκ.
  • 1 ποτήρι άσπρο κρασί

Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε τη μαραθόριζα και το σκόρδο σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς, περίπου 4 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσουν

Τοποθετούμε τις ελιές στο μπολ του μίξερ μαζί με τη μαραθόριζα, τα πιπέρια, το κόλιανδρο, τον μαραθόσπορο και τη φλούδα του νεραντζιού.

Σταματάμε μέχρι να γίνει ένας πηχτός πολτός, ρίχνουμε το κρασί και ανακατεύουμε. Τοποθετούμε μια κοφτή κουταλιά του μείγματος στις φέτες αγγουριού, γαρνίρουμε με τα φύλλα του κόλιανδρου και σερβίρουμε.