Κροκέτες μπακαλιάρου

23.03.2010

Υλικά

  • 1 κιλό παστός μπακαλιάρος
  • 8 μέτριες πατάτες βρασμένες
  • 2 μικρά κρεμμύδια τριμμένα ή 1 μεγάλο
  • 4 κουτ. σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1 κοφτό κουτ. γλυκού μαύρο πιπέρι
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

Εκτέλεση
1. Ξαρμυρίζετε τον μπακαλιάρο, το λιγότερο για 24 ώρες.

2. Στη συνέχεια αφαιρείτε την πέτσα και τα κόκαλα, αν δεν είναι φιλέτο, και τον κόβετε με τα χέρια σας σε πολύ μικρά κομμάτια.

3. Πολτοποιείτε τις βρασμένες πατάτες, προσθέτετε σ’ αυτές τον μπακαλιάρο, το κρεμμύδι, το μαϊντανό και το πιπέρι.

4. Ανακατεύετε καλά όλα τα υλικά. Με βρεγμένα χέρια πλάθετε κροκέτες, τις αλευρώνετε και τις τηγανίζετε σε καυτό λάδι.

5. Αν δεν τις προτιμάτε τηγανητές, τις βάζετε σε λαδωμένο ταψί, χωρίς να τις αλευρώσετε, και τις ψήνετε στους 180-200 βαθμούς για 10 λεπτά.

6. Στη συνέχεια χαμηλώνετε τη θερμοκρασία στους 170-180 βαθμούς και τις ψήνετε για 20 λεπτά ακόμη ώσπου να ροδίσουν.

7. Σερβίρετε τις κροκέτες με σκορδαλιά.