Μυδοπίλαφο με καλαμπόκι και άνηθο

26.03.2010

Υλικά

  • 250 γραμμ. μύδια κατεψυγμένα
  • 150 γραμμ. καλαμπόκι
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 ποτηράκι κρασί άσπρο ξηρό
  • 1/2 πιπεριά καυτερή πράσινη ψιλοκομμένη
  • 250 γραμμ. ρύζι
  • 80 γραμμ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση
1. Πλένετε καλά τα μύδια και τα στραγγίζετε. Σε μια κατσαρόλα σοτάρετε ελαφρά με λίγο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σκόρδο και συνεχίζοντας το σοτάρισμα προσθέτετε τα μύδια, τα υπόλοιπα υλικά, το αλάτι και το πιπέρι.

2. Σβήνετε με το κρασί και προσθέτετε ένα ποτήρι νερό.

3. Βράζετε σε χαμηλή φωτιά προσέχοντας να μη σωθεί το νερό μέχρι να βράσουν καλά το ρύζι και τα μύδια.