Oι γεύσεις των ωκεανών

31.03.2010
Ο Nobu Matsuhisa συνδύασε τις παραδοσιακές ιαπωνικές συνταγές με υλικά από τη Λατινική Αμερική.

Οσοι έχουν δοκιμάσει την κουζίνα του μιλούν επαινετικά για ένα πάντρεμα λιτότητας και εξωτισμού. O Νοbuyuki (Nobu) Matsuhisa το επιχείρησε από ανάγκη, όταν ένας Περουβιανός θαυμαστής της κουζίνας του στο Τόκιο του πρότεινε να πάει στο Περού και να ανοίξει δικό του εστιατόριο με την οικονομική του στήριξη. Σε ηλικία 24 ετών, ο Nobu δοκιμάζει την τύχη του μετακομίζοντας στο Περού. Καθώς εκεί δυσκολεύεται να βρει κάποια απαραίτητα υλικά της ιαπωνικής κουζίνας, μετουσιώνει χάρη στην τεχνογνωσία του κάθε διαθέσιμο τοπικό υλικό ώστε να πλησιάσει τις γεύσεις της πατρίδας του. Ετσι, προέκυψε μια fusion κουζίνα, από τις γεύσεις της οποίας ξεχωρίζουν μεταξύ άλλων ο black cod (μαύρος μπακαλιάρος) με τη βελούδινη υφή, ο σολομός karashi su miso με σάλτσα γλυκιάς μουστάρδας, και τα χτένια με wasabi και μανιτάρια. Παραμένει, όμως, πάντα πιστός στις πιο minimal γεύσεις που τον εκφράζουν ως σεφ, όπως ρύζι στον ατμό, σασίμι με ξερό miso, soba noodles αλλά και το εξαιρετικής ποιότητας σούσι. 3

Ο διάσημος σεφ βάζει τη σφραγίδα του στα απανταχού «Matsuhisa», που ανήκουν στην οικογένειά του, αλλά και στα «Nobu», με συνέταιρό του τον Robert De Niro.

Matsuhisa Athens: Astir Palace, Απόλλωνος 40, Βουλιαγμένη, τηλ. 210-8960510 P Matsuhisa Mykonos: Belvedere Hotel, Μύκονος, τηλ. 22890-27362 www.noburestaurants.com

ΓIΩPΓOΣ ΠAΠAXATZHΣ