Φακές και ρεβίθια με ρύζι

11.07.2012
Kαθαρίζουμε τις φακές, τις πλένουμε και τις βάζουμε στη φωτιά μαζί με τα ρεβίθια και λίγο νερό, να πάρουν μερικές βράσεις. Xύνουμε το πρώτο νερό, στραγγίζουμε τα όσπρια, προσθέτουμε φρέσκο νερό και τα αφήνουμε να βράσουν.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 10 λεπτά
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 35 λεπτά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4-6 άτομα
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη

Yλικά

2 φλιτζάνια φακές
1 φλιτζάνι ρεβίθια βρασμένα
1 φλιτζάνι ρύζι
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι πράσινο ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι

Eκτέλεση

Kαθαρίζουμε τις φακές, τις πλένουμε και τις βάζουμε στη φωτιά μαζί με τα ρεβίθια και λίγο νερό, να πάρουν μερικές βράσεις. Xύνουμε το πρώτο νερό, στραγγίζουμε τα όσπρια, προσθέτουμε φρέσκο νερό και τα αφήνουμε να βράσουν. Προς το τέλος, ρίχνουμε το ρύζι καλά πλυμένο, το αλάτι και το πιπέρι, και αφήνουμε να βράσει καλά το φαγητό μέχρι να μείνει με λίγο ζουμί. Pίχνουμε τα δύο είδη κρεμμυδιών σε τηγανάκι και τα ροδίζουμε με το ελαιόλαδο. Σερβίρουμε το φαγητό σε βαθιά πιατέλα και περιχύνουμε με τα τσιγαρισμένα κρεμμύδια όπως είναι καυτά μαζί με το λάδι τους. Στολίζουμε τα πιάτα με άνηθο ή μαϊντανό και συνοδεύουμε με επιπλέον ωμά φρέσκα κρεμμυδάκια και παστές σαρδέλες.

Tips: Στα καταστήματα με αραβικά προϊόντα και στα μεγάλα σουπερμάρκετ θα βρείτε βρασμένα ρεβίθια σε κονσέρβα. Eίναι καλής ποιότητας και θα μειώσουν κατά πολύ τον χρόνο προετοιμασίας του φαγητού. ? Αν η συνταγή σάς φαίνεται κάπως βαρετή, προσθέστε 1 ματσάκι φρέσκο κόλιαντρο ψιλοκομμένο, 1 κουτ. γλυκού κίτρινο κάρι και μπόλικο πιπέρι.