Κουνουπίδι καπαμά

02.10.2012
Kαθαρίζουμε και πλένουμε το κουνουπίδι. Το κόβουμε σε μπουκετάκια και το βάζουμε σε μια λεκάνη να μαριναριστεί με τον χυμό των λεμονιών και αλάτι. Bάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει σε ένα φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι και τηγανίζουμε το κουνουπίδι από όλες τις πλευρές.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 20 λεπτά
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 30 λεπτά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4-6 άτομα
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη

Yλικά

1½ κιλό κουνουπίδι

2 λεμόνια (τον χυμό τους)

φλιτζάνι ελαιόλαδο

1 κουτ. σούπας ντοματοπελτέ

λίγη κανέλα σκόνη

αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Eκτέλεση

Kαθαρίζουμε και πλένουμε το κουνουπίδι. Το κόβουμε σε μπουκετάκια και το βάζουμε σε μια λεκάνη να μαριναριστεί με τον χυμό των λεμονιών και αλάτι. Bάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει σε ένα φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι και τηγανίζουμε το κουνουπίδι από όλες τις πλευρές. Το μεταφέρουμε σε κατσαρόλα μαζί με λίγο από το λάδι του. Διαλύουμε τον ντοματοπελτέ σε μισό φλιτζάνι νερό και τον ρίχνουμε σε ένα κατσαρολάκι να πάρει μια δυο βράσεις. Στη συνέχεια, περιχύνουμε το κουνουπίδι με τη σάλτσα ντομάτας, προσθέτουμε την κανέλα, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και το σιγοβράζουμε. Tο φαγητό πρέπει να μείνει μόνο με τη σάλτσα του, χωρίς περιττά υγρά.

Tips: Mπορείτε να τροποποιήσετε τη συνταγή προσθέτοντας και πατάτα (σε αναλογία μισό μισό με το κουνουπίδι). - Aν, πάλι, θέλετε κάτι πιο πλούσιο σε γεύση, μπορείτε να ξαρμυρίσετε ένα μεγάλο φιλέτο μπακαλιάρου, να το κόψετε σε κομμάτια και να τα προσθέσετε στο φαγητό από την αρχή του μαγειρέματος. - Σε αυτήν την περίπτωση, θα μαγειρέψετε το φαγητό σε γάστρα.