Λαχανικά με πατάτες «ROSTI»

02.07.2012
Περνάμε τις πατάτες, το καρότο και τα κολοκυθάκια από χοντρό τρίφτη. Τα βάζουμε σε μπολ μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τα ασπράδια και αλατοπιπερώνουμε καλά. Κατόπιν, χτυπάμε τα ασπράδια καλά και τα αναμειγνύουμε σιγά σιγά με το υπόλοιπο μείγμα με τη βοήθεια πλαστικής σπάτουλας.
  • ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 15 λεπτά
  • ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 10-15 λεπτά
  • ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 άτομα
  • ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη

Yλικά

400 γρ. πατάτες καθαρισμένες

1 καρότο μεγάλο καθαρισμένο

2 κολοκυθάκια μέτρια

150 γρ. καλαμπόκι κατεψυγμένο

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη

1 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο

1 κουτ. σούπας βασιλικό ψιλοκομμένο

1 κουτ. σούπας σταφίδες ξανθές

1 κρεμμύδι πράσινο ψιλοκομμένο

½ φλιτζάνι φαρίνα

3 αβγά (χωρισμένοι οι κρόκοι από τα ασπράδια)

ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Περνάμε τις πατάτες, το καρότο και τα κολοκυθάκια από χοντρό τρίφτη. Τα βάζουμε σε μπολ μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τα ασπράδια και αλατοπιπερώνουμε καλά.

Κατόπιν, χτυπάμε τα ασπράδια καλά και τα αναμειγνύουμε σιγά σιγά με το υπόλοιπο μείγμα με τη βοήθεια πλαστικής σπάτουλας. Xωρίζουμε το μείγμα με κουτάλι σε 8 μέρη.

Τηγανίζουμε με το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά, για 5 λεπτά από την κάθε πλευρά ή μέχρι να ροδίσουν καλά. Σερβίρουμε μαζί με ανάμεικτη πράσινη σαλάτα.