Κοκκινιστές πιπεριές, πατάτες και μανιτάρια με σαφράν

07.11.2011

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 15 λεπτά
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 35 λεπτά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 άτομα
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη

Yλικά

  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 600 γρ. πατάτες σε μεγάλα κομμάτια
  • 200 γρ. μανιτάρια σε φέτες
  • 2 πιπεριές κόκκινες σε λωρίδες
  • 2 κρεμμύδια μέτρια ψιλοκομμένα
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • ½ γρ. σαφράν (κρόκο Kοζάνης)
  • 1 κονσέρβα ντομάτα ψιλοκομμένη σε χυμό
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • ½ κουτ. γλυκού μαραθόσπορο
  • ½ κουτ. γλυκού κύμινο
  • 1 φλιτζάνι κρασί λευκό
  • 2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι

Eκτέλεση

Zεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια κατσαρόλα και ρίχνουμε τον μαραθόσπορο, το κύμινο και το κρεμμύδι. Σοτάρουμε για 5 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το σκόρδο, τα μανιτάρια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 5 λεπτά επιπλέον. Συμπληρώνουμε με τις κόκκινες πιπεριές, τον κρόκο Kοζάνης και τις πατάτες. Σοτάρουμε για 2 λεπτά ακόμη, σβήνουμε με το κρασί και, μόλις εξατμιστεί, ρίχνουμε στην κατσαρόλα την ντομάτα, τη ζάχαρη και μισό φλιτζάνι νερό. Τα αφήνουμε να μαγειρευτούν σε μέτρια φωτιά για 20 λεπτά περίπου. Προσθέτουμε τον μαϊντανό, ανακατεύουμε προσεκτικά και σερβίρουμε.