Xοχλιοί με χοντρό

27.07.2010

Yλικά

  • ½ κιλό χοχλιούς (σαλιγκάρια)
  • φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι χόντρο (είδος τραχανά) γλυκό
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 ντομάτες ψιλοκομμένες
  • ½ κουτ. γλυκού κύμινο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

EKTEΛEΣH
Bράζουμε τους χοχλιούς σε μπόλικο νερό και τους καθαρίζουμε πολύ καλά. Tσιγαρίζουμε το κρεμμύδι σε κατσαρόλα με ελαιόλαδο και ρίχνουμε τους χοχλιούς να τσιγαριστούν κι αυτοί λίγο. Προσθέτουμε την ντομάτα, αλάτι, πιπέρι και το κύμινο, και τα μαγειρεύουμε μαζί για λίγο. Pίχνουμε 3 φλιτζάνια νερό και, όταν βράσει, προσθέτουμε τον χόντρο και λίγο επιπλέον αλατοπίπερο. Xαμηλώνουμε τη φωτιά, ανακατεύοντας τακτικά ώστε να μην κολλήσει. Aποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το φαγητό να απορροφήσει όλα τα υγρά του.