Αβοκάντο, κουκιά & αβγά πατέ

04.05.2011

Υλικά

  • 3 αβοκάντο ώριμα
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 2 φλιτζάνια κουκιά καθαρισμένα και βρασμένα
  • 1 λεμόνι (τον χυμό του)
  • 1 κουτ. γλυκού αλατοπίπερο
  • 2 κουτ. σούπας μαγιονέζα
  • 2 κουτ. σούπας μαϊντανό
  • 6 αβγά βρασμένα σφιχτά
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης τουρσί
  • 4 φύλλα ζελατίνης

Εκτέλεση
Ρίχνουμε στο μπλέντερ το αβοκάντο, τα κρεμμυδάκια, τα κουκιά, το λεμόνι, το αλατοπίπερο και τον μαϊντανό και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ομογενές μείγμα. Προσθέτουμε τη μαγιονέζα. Μαλακώνουμε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό για 2 λεπτά και έπειτα σε σιγανή φωτιά με 2 κουταλιές της σούπας νερό έως ότου λιώσουν. Προσθέτουμε και τη ζελατίνη στο μείγμα. Τοποθετούμε σε μια μακρόστενη φόρμα διαδοχικά τις πιπεριές Φλωρίνης, τα αβγά ολόκληρα και το μείγμα. Αφήνουμε τη φόρμα στο ψυγείο για 5 ώρες περίπου.

Τι είναι το πατέ & ποιά η προέλευσή του;