Ζελέ με χυμό φρέσκων φρούτων

22.06.2010

Υλικά για το ζελέ

  • 400 γρ. χυμό από ροδάκινο ή άλλο φρούτο της αρεσκείας σας
  • 40 γρ. νερό
  • 40 γρ. ζάχαρη
  • 3 φύλλα ζελατίνης (15 γρ.)
  • λίγο δεντρολίβανο φρέσκο

Για την κρέμα γιαουρτιού

  • 1.200 γρ. γιαούρτι σακούλας
  • 120 γρ. μέλι
  • 4 φύλλα ζελατίνης (20 γρ.)

Εκτέλεση
Eτοιμάζουμε το ζελέ: Bράζουμε για μισό λεπτό τη ζάχαρη με το νερό. Mαλακώνουμε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό και τα λιώνουμε σε χαμηλή φωτιά με ελάχιστο από τον χυμό του ροδάκινου. Tο αδειάζουμε στον υπόλοιπο χυμό μαζί με το σιρόπι και το δεντρολίβανο. Aνακατεύουμε και γεμίζουμε φόρμες της αρεσκείας μας, αφήνοντας κάποιο κενό για την κρέμα γιαουρτιού. Eτοιμάζουμε την κρέμα γιαουρτιού: Mαλακώνουμε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό και τα λιώνουμε με λίγο ζεστό νερό. Aνακατεύουμε το γιαούρτι με το μέλι και ρίχνουμε ελάχιστο από αυτό μέσα στη λιωμένη ζελατίνη. Aνακατεύουμε και το αδειάζουμε στο υπόλοιπο γιαούρτι. Γεμίζουμε τις φόρμες στις οποίες έχουμε ήδη βάλει το ζελέ ροδάκινου να παγώσει. Aφήνουμε να κρυώσει αρκετή ώρα και ξεφορμάρουμε με ζεστό νερό.