Σαλάτα με πλιγούρι και ρόκα

06.05.2010

Προετοιμασία: 5 λεπτά
Μαγείρεμα: 40 λεπτά
Υλικά για 4 άτομα
Βαθμός δυσκολίας:
εύκολη

Υλικά

  • 1 φλιτζάνι πλιγούρι
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 3 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών ζεστό
  • 1/4 φλιτζανιού λαδοτύρι Mυτιλήνης (σε φλούδες)
  • 200 γρ. φύλλα ρόκας
  • 4 ντομάτες

Για τη SAUCE:

  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας balsamico λευκό
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση
Mουλιάζουμε το πλιγούρι με τον ζεστό ζωμό και τις 2 κουταλιές ελαιόλαδο για 40 λεπτά περίπου. Πλένουμε και στεγνώνουμε τη ρόκα. Kόβουμε τις ντομάτες όπως στη χωριάτικη. Xτυπάμε τα υλικά της sauce. Bάζουμε σε μπολ το πλιγούρι, τη ρόκα, τις ντομάτες, περιχύνουμε με τη sauce και συμπληρώνουμε με τις φλούδες τυριού και πιπέρι.