Γαρδουμπάκια Ρουμελιώτικα

20.02.2012

Προετοιμασία: 1 ώρα
Μαγείρεμα: 1 1/2 ώρα
Υλικά για 6 άτομα
Βαθμός δυσκολίας:
εύκολη

Υλικά

  • 1 συκωταριά αρνίσια μαζί με τα εντεράκια
  • 1 κιλό χόρτα ανάμεικτα (σέσκουλα, μαρούλι, καυκαλήθρες)
  • ½ κιλό κρεμμυδάκια φρέσκα
  • ½ ματσάκι μαϊντανό, λίγο άνηθο και μάραθο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • ½ ποτήρι κρασί λευκό
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Πλένουμε καλά τα έντερα κάτω από τρεχούμενο νερό μέχρι να βγαίνει από μέσα διαυγές το νερό. Tα φυλάμε σε βαθύ μπολ αφήνοντας προς τα έξω την άκρη τους. Kόβουμε τη συκωταριά σε μικρά κομμάτια. Ψιλοκόβουμε τα μυρωδικά και το σκόρδο, και τα βάζουμε με το αλατοπίπερο σε μπολ. Πλένουμε τα χόρτα και τα χωρίζουμε σε φύλλα. Kαθαρίζουμε τα κρεμμυδάκια, τα κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια και τα φυλάμε χωριστά. Παίρνουμε 1 μαρουλόφυλλο, 1 σέσκουλο, 2 κρεμμυδάκια, 1 κομμάτι συκώτι, 1 πνευμόνι και λίγα μυρωδικά με το αλάτι και το σκόρδο, τα τυλίγουμε και τα δένουμε με τα εντεράκια, όπως στο κοκορέτσι. Kάνουμε το ίδιο με όλα τα υλικά και αραδιάζουμε τα γαρδουμπάκια σε λαδωμένο ταψί. Προσθέτουμε το κρασί και τα ψήνουμε στους 180°C για μιάμιση ώρα