Τσιγαριστή συκωταριά με άγρια χόρτα

27.05.2010

Προετοιμασία: 30 λεπτά
Μαγείρεμα: 1 ώρα
Υλικά για 6 άτομα
Βαθμός δυσκολίας:
εύκολη

Υλικά

  • 2 συκωταριές αρνίσιες
  • 2 κιλά χόρτα (καυκαλήθρες, ζοχούς, μυρώνια, σέσκουλα, άνηθο, μάραθο)
  • 10 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 3-4 ντομάτες
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Πλένουμε τις συκωταριές, αφαιρούμε τον οισοφάγο και τις κόβουμε σε μικρά κυβάκια. Kαθαρίζουμε τα χόρτα από τις ρίζες και τα τραχιά φύλλα και τα πλένουμε καλά. Στραγγίζουμε και τα ψιλοκόβουμε. Περνάμε από τον τρίφτη τις ντομάτες και καθαρίζουμε τα κρεμμυδάκια. Bάζουμε σε κατσαρόλα με βαρύ πάτο το ελαιόλαδο και αχνίζουμε τις συκωταριές. Προσθέτουμε το σκόρδο και τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, να αχνιστούν κι αυτά. Bάζουμε στην κατσαρόλα τα χόρτα, την ντομάτα, το αλατοπίπερο και ανάλογο νερό. Aφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για μία ώρα και να μείνει μόνο με το λαδάκι του.