Σαλάτα μαρούλι με αβγά, μπέικον και φέτα

12.04.2015

Υλικά

  • 1 μέτριο μαρούλι, πλυμένο και χοντροκομμένο
  • 2 φέτες μπέικον
  • 1/4 φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 3 κουτ. σούπας λευκό μπαλσάμικο
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 2 βραστά αβγά ψιλοκομμένα
  • 1 φλιτζάνι φέτα (την έχετε κάνει τρίμμα με τα χέρια σας)

Εκτέλεση
1. Μοιράζετε το μαρούλι σε 6 πιάτα.

2. Μαγειρεύετε το μπέικον σε αντικολλητικό τηγάνι μέχρι να γίνει τραγανό. Το ψιλοκόβετε και το αφήνετε στην άκρη.

3. Ανακατεύετε το λάδι με το ξίδι, ζεσταίνετε το τηγάνι με τα υπολείμματα του μπέικον και σοτάρετε μέσα τα κρεμμυδάκια. Ρίχνετε στο τηγάνι τα λαδόξιδο και ανακατεύετε.

4. Ραντίζετε με τη ζεστή βινεγκρέτ το μαρούλι και βάζετε από πάνω μπέικον, φέτα και βραστό αβγό.

5. Αλατοπιπερώνετε και σερβίρετε.