Τι είδαμε στην όχι τόσο Xclusive Designers Week

22.03.2011
Μπορεί να βιώνουμε περίοδο μεγάλης οικονομικής κρίσης, όμως πιο δεν ζηλεύει τη χλιδή και τη χρυσόσκονη ενός fashion show. Για το λόγο αυτό εκατοντάδες μικροί και μεγάλοι Αθηναίοι κατέκλυσαν το κτήριο της Εθνικής Ασφαλιστικής στη Συγγρού όπου διοργανώνεται και φέτος η Athens Xclusive Designers Week (AXDW).


Μπορεί να βιώνουμε περίοδο μεγάλης οικονομικής κρίσης, όμως ποιος δεν ζηλεύει τη χλιδή και τη χρυσόσκονη ενός fashion show; Για το λόγο αυτό εκατοντάδες μικροί και μεγάλοι Αθηναίοι κατέκλυσαν το κτήριο της Εθνικής Ασφαλιστικής στη Συγγρού όπου διοργανώνεται και φέτος η Athens Xclusive Designers Week (AXDW).

Τις προηγούμενες χρονιές το να πάρεις το χρυσό εισιτήριο, την πολυπόθητη πρόσκληση για την AXDW ήταν από μόνο του μια δοκιμασία. Φέτος, μάλλον η υπόθεση έγινε λιγότερο exclusive αφού πλήθος κόσμου κατέκλυσε το χώρο και ουδείς τσέκαρε αν έχεις πρόσκληση ή όχι.

Κι αν είσαι και Press, παίρνεις κι ένα βραχιολάκι που τάχα σου εξασφαλίζει την είσοδό σου στα σόου. Αυτά βέβαια συμβαίνουν στις οργανωμένες εβδομάδες μόδας του εξωτερικού. Γιατί εδώ, τα σόου ξεκινούν με καθυστέρηση, το καρτελάκι press δεν παίζει κανένα ρόλο και οι θέσεις δεν είναι αριθμημένες αλλά μπάτε σκύλοι αλέστε.

Αφού περάσαμε λοιπόν, εμείς και πολλοί ακόμα καλεσμένοι (με τακούνια ή χωρίς, με κοστούμι ή χωρίς, με περίεργο χτένισμα και διαφορετικά γυαλιά, με ύφος και στυλ ή χύμα στο κύμα) αρκετή ώρα στριμωγμένοι μπροστά σε μια πόρτα και ένα τσούρμο φουσκωτούς, άρχισε ο κόσμος να μπαίνει μπουλούκι μπουλούκι στην αίθουσα που θα λάμβανε χώρα το σόου των Celebrity Skin.

Δεν μπορεί αναρωτήθηκα! Μάλλον έχουν ρεύμα οι Celebrity Skin. Ή μάλλον όχι! Γιατί όπως ενημερωθήκαμε από τους διπλανούς, το χάλι τούτο έλαβε χώρα και τις προηγούμενες ημέρες στην AXDW. Καμία οργάνωση, καμία λογική, καμία διάθεση για αληθινή μόδα.

Φυσικά, στην χώρα μας, οι σεκιουριτάδες θα άφηναν έξω από το σόου την Anna Wintour, επειδή δεν θα τους έλεγε κάτι το ονοματάκι της και θα έβαζαν πρώτο στασίδι πίστα στην πασαρέλα τη Τζένη Χειλουδάκη (όπως την είδαμε δηλαδή, δίπλα στο Χάρη Σιανίδη, τη Νόνη Δούνια, την Δήμητρα Λιάνη, την Κατερίνα Καινούργιου και την Μάγκυ Χαραλαμπίδου). Στα ελληνικά fashion show, πρώτη θέση αξίζουν να έχουν και δημοφιλή μουσικά γκρουπάκια όπως οι 24 Ώρες και οι Vegas.

Στο σόου τώρα: καταφέραμε τελευταίες να μπούμε, όρθιες εννοείται στην επίδειξη των ταλαντούχων Celebrity Skin. Ακόμα και ο μπόλικος κόσμος που μπήκε και έμεινε όρθιος καθηλώθηκε από το dramatic σόου του Δημήτρη Στρέπκου καιτηςη Ελένης Μπάρλα. Δίμετρες θεές ντυμένες στα μαύρα με αρχαιοελληνικές περικεφαλαίες και ανάμεσά τους να περπατούν στην πασαρέλα σαν αληθινά μοντέλα, αγαπημένοι celebrities όπως ο Ησαίας Ματιάμπα (που βγήκε πρώτος στην πασαρέλα), η Ελεονώρα Ζουγανέλη, η Αλεξάνδρα Παλαιολόγου και η Αντιγόνη Ψυχράμη.

Το σόου το διασκεδάσαμε αλλά και την Carrie Bradshaw να είχες όρθια και στριμωγμένη με τα δωδεκάποντα δεν θα καθόταν για την επόμενη επίδειξη. Άσε που λυπηθήκαμε και τους υπόλοιπους εκατοντάδες που με το στριμωξίδι δεν κατάφεραν να μπουν και περίμεναν να πάρουν μια ματιά από μόδα στο επόμενο μισάωρο.

ΥΓ: Η AXDW ολοκληρώνεται αύριο! Και του χρόνου με καλύτερη οργάνωση!

Kατερίνα Π.