Ολοκληρώθηκε η 13η Ελληνική Εβδομάδα Μόδας

06.04.2011
Με μεγάλη επιτυχία έκλεισε η 13η Ελληνική Εβδομάδα Μόδας ATHENS FASHION WEEK, που πραγματοποιήθηκε από 30 Μαρτίου έως 3 Απριλίου 2011.

Με μεγάλη επιτυχία έκλεισε η 13η Ελληνική Εβδομάδα Μόδας ATHENS FASHION WEEK, που πραγματοποιήθηκε από 30 Μαρτίου έως 3 Απριλίου 2011, στην «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων, στο Γκάζι, από την Q-Productions σε συνεργασία με την «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων, με την εποπτεία του Ελληνικού Συμβουλίου Μόδας, υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων, του Yπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού.

Το ATHENS FASHION WEEK περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού «Athens Every Week».


Η Κυριακή 3 Απριλίου ξεκίνησε σε μια κατάμεστη αίθουσα από νέους ανθρώπους με την παρουσίαση 70 δημιουργιών των σπουδαστών των Σχολών Μόδας. Παράλληλα, διεξήχθη ο διαγωνισμός για την ανάδειξη του «Καλύτερου Νέου Έλληνα Σχεδιαστή 2011»


Α' ΒΡΑΒΕΙΟ: Συμμετοχή με προσωπική επίδειξη της συλλογής του νικητή - σχεδιαστή στην επόμενη 14η Ελληνική Εβδομάδα Μόδας, τον Οκτώβριο του 2011. Το βραβείο κέρδισε ο σπουδαστής του ΙΕΚ ΑΚΜΗ Χαράλαμπος Νικολάου.

Στη συνέχεια παρουσίασαν τις συλλογές τους οι:
ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΚΑΒΑΘΑΣ : Σταθερά στις αρχές του ο σχεδιαστής Ευάγγελος Καβαθάς παρουσιάζει τη συλλογή για το καλοκαίρι του 2011 με συνδυασμούς ετερόκλιτων υλικών και χρωμάτων αφήνοντας χώρο στο αγαπημένο του λευκό χρώμα, όλα τονισμένα με προσεγμένες λεπτομέρειες και καθαρά φινιρίσματα. Η συνοχή της εικόνας των ρούχων του, αποτυπώνεται μέσα από το ξεκάθαρο και όχι φλύαρα δομημένο αποτέλεσμα.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ: MULTI-DIMENSIONALΦόβος, δράση-αντίδραση. Εκτίναξη. Ένταση και κρυπτική πολυμορφία. Μοναστηριακή και επαναστατική απλότητα. Μεταμοντέρνες γραμμές. Αντίθετες έννοιες-κοφτερές λέξεις-ονειρικά δίπολα. Αντίστιξη και Αιχμηρή Πραγματικότητα. Τολμηρές μεταφορές και προκλητικά σχήματα λόγου. Έμφυλα-άφυλα σχήματα και αναδυόμενα επίπεδα.
Πεδία δυνάμεων-ασκήσεις ύφους-κίνηση. Έλλειψη-σκέψη. Ηχηρή Προσωπικότητα. Αποδόμηση χωροχρόνου-αναδόμηση μορφών. Τρισ-διάσταση. Η χειμερινή κολεξιόν 2011-2012 του Σωτήρη Γεωργίου είναι εμπνευσμένη από λέξεις που μετουσιώνονται σε σχήματα, από έννοιες που γίνονται μορφές και επίπεδα, από την αποκρυστάλλωση της σκέψης σε ύλη κατά τη διαδικασία της δημιουργίας.
DIMITRI ZAFIRIOU: Η collection DIMITRI ZAFIRIOU για το Φθινόπωρο / Χειμώνας 2011-12 ονομάζεται « Le Diner Surrealiste » και είναι μια αναφορά στο σουρεαλιστικό κίνημα και τους καλλιτέχνες που το εξέφραζαν.

Οι σιλουέτες εμπνευσμένες από την δεκαετία του ʼ20 προσαρμόζονται στο σήμερα, συνδυάζοντας δυναμισμό, θηλυκότητα, αισθησιασμό, μυστήριο και πολυτέλεια. Η γεωμετρία της Art Deco, οι διαφάνειες που δημιουργούν την ψευδαίσθηση του γυμνού σώματος αντανακλώντας εικόνες του Man Ray και η λάμψη των χειροποίητων κεντημάτων που παραπέμπουν σε ηρωίδες των μυθιστορημάτων της Αναϊς Νιν, χαρακτηρίζουν την collection. Άσπρο και μαύρο, βαθύ μπλε, μεταξωτά σατέν και βελούδα, μεταξωτή ζορζέτα και τούλι, ολόμαλλα υφάσματα και πλεκτά, πολύτιμα φτερά, τονίζουν την θεατρικότητα της εποχής, συνθέτοντας την εικόνα της αιώνιας femme fatale.

Το πρόγραμμα της Κυριακής έκλεισε με το WORKSHOP PRESENTATION, της ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ. Τα τέσσερα εργαστήρια της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών επί μία εβδομάδα εργάστηκαν στους χώρους του Athens Fashion Week, με θέμα: «Το Ρούχο ως Κατοικία του Σώματος». Με αφορμή αυτό το θέμα οι φοιτητές εμπνεύστηκαν, δημιούργησαν και παρουσίασαν τα δικά τους τρισδιάστατα πρωτότυπα έργα, αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις στο πολυπληθές κοινό που παρακολούθησε την μοναδικής εμπειρίας επίδειξη.

Οι επισκέπτες από τον δημοσιογραφικό, επιχειρηματικό, καλλιτεχνικό χώρο μετά το τέλος των επιδείξεων, διασκέδασαν μέχρι τις πρώτες πρωϊνές ώρες σε ένα "fashion party" στο club Dream city, γιορτάζοντας με τον καλύτερο τρόπο το κλείσιμο ενός ακόμη πετυχημένου ATHENS FASHION WEEK και ανανέωσαν το ραντεβού της μόδας για τον επόμενο Οκτώβριο.

Στη 13η Ελληνική Εβδομάδα Μόδας συμμετείχαν οι:
ANDRIA, ASLANIS, CORΙNA VLADESCU, DELIGHT, DIMITRIS DASSIOS, DIMITRI ZAFIRIOU, EMPIRE by ALICE MARIE HAJIPANAYI, EVANGELOS KAVATHAS, KATERINALEXANDRAKI, LUKAS, MAKIS TSELIOS, MINA STONE, NIKOS - TAKIS, CRISTINA NITOPI, PANOS APERGIS, SOTIRIS GEORGIOU, PARIS VALTADOROS, VASSILIOS KOSTETSOS.

Τη 13η Ελληνική εβδομάδα μόδας επισκέφτηκαν μεταξύ άλλων και οι: Μιμή Ντενίση, Βάνα Μπάρμπα, Έλενα Βρεττού, Γιώτα Τριγώνη, Ιωάννα Σουλιώτη, Ορθούλα Παπαδάκου, Χρύσανθος Πανάς, Έλενα Συράκα, Σμαράγδα Καρύδη, Άννα Νταλάρα, Ντοριάν Καζάκου, Χρήστος Νέζος, Μάγκυ Χαραλαμπίδου, Κατερίνα Διδασκάλου, Κατερίνα Γιατζόγλου, Τάσος Γούλας, Ελένη Αντωνιάδου, Αλέκος Συσσοβίτης, Γωγώ Μαστροκώστα, Λάουρα Ζερίτη, Ελισάβετ Μουτάφη, Λίνα Σακκά, Μάσα Φασούλα, Πέγκυ Ρίζου, Φανή Χαλκιά, Έβελυν Καζαντζόγλου, Τζούλη Μασίνο, Τζένη Τσιβεριώτη, Στέλλα Δημητρίου και πολλοί ακόμα.

TEXNH KAI MOΔΑ

ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ DAPHNE VALENTE: LIGHTNESS OF BEING 2
Τριάντα ένα καταξιωμένοι Έλληνες φωτογράφοι και ζωγράφοι παρουσίασαν έργα τους, με κοινό θέμα, εμπνεόμενοι από τη δουλειά της σχεδιάστριας μόδας Δάφνης Βαλέντε.
Μέρος των εσόδων από τις πωλήσεις των έργων θα διατεθούν στον Φιλανθρωπικό Οργανισμό Make-A-Wish (Κάνε-Μιά-Ευχή Ελλάδος).

FASHION VIDEO ART
· PARTHENIS, σκηνοθεσία-φωτογραφία: Roberta Nitsos, project manager Μηνάς Μηνατσής
· SOTIRIS GEORGIOU, σκηνοθεσία-φωτογραφία: Ρούλας Ρέβη project manager Μηνάς Μηνατσής
· DIMITRI ZAFIRIOU, σκηνοθεσία-παραγωγή: Stavro Christo Vlahakis