Οι τάσεις στη μόδα όπως τις είδαμε στα Όσκαρ 2013

26.02.2013
Oσκαρική μόδα: κάθε χρόνο μετά τις εμφανίσεις των σταρ στο κόκκινο χαλί, μαθαίνουμε πως θα ντυθούμε την σεζόν Ά/Κ 2013! Οι τάσεις ήταν πολλές κι εσύ μπορείς να τις προσαρμόσεις στο δικό σου στυλ. Κατερίνα Π.

Ιδού οι τάσεις που μπορείς να υιοθετήσεις κι εσύ:

Το κόκκινο είναι σέξι: δεν ήταν πολλές οι σταρ που προτίμησαν το κόκκινο αλλά σίγουρα οι λίγες που το τίμησαν, ξίζουν επιβράβευσης! Η Τζένιφερ Άνιστον ήταν μία από αυτές που επιμένουν πως το κόκκινο είναι ξεχωριστό χρώμα.

Προσάρμοσέ το: το φετινό Πάσχα, προτίμησε κόκκινο peplum χρώμα και κλέψε τις εντυπώσεις.

Η μεταλλική λάμψη: τα τρουκς ξόφλησαν, καλωσόρισε τη μεταλλική λάμψη από παγιέτες όπως η Τζένιφερ Χάντσον ή τη γκρι λάμψη της Στέισι Κίμπλερ.

Προσάρμοσέ το: προσοχή, προσοχή. Η μεταλλική λάμψη που έρχεται από υλικά σκληρά, μπορεί να κάνει την σιλουέτα σου να δείχνει πιο παχιά. Οπότε, επένδυσε σε μια μίνι μεταλλική φούστα.

Βγάλε χρυσά λέπια: εδώ η λάμψη είναι επίσης μεταλλική αλλά το ύφασμα αγκαλιάζει το σώμα όπως τα λέπια το ψάρι. Το παράδειγμα της Ρενέ Ζελβέγκερ είναι χαρακτηριστικό του πως μπορείς να ξεχωρίσεις από τον όχλο με ένα τέτοιο φόρεμα.

Προσάρμοσέ το: επειδή στην πραγματική ζωή η υπερβολική λάμψη μπορεί να θυμίζει τραγουδίστρια σε μπουζουκιερί, περιορίσου χρωματικά στο ανοιχτό χρυσό ή ασημί κι όχι στο μαύρο ή μπλε.

Χλωμό το νέο λεύκο: η απόχρωση της πούδρας, το σπασμένο λευκό, το χλωμό λευκό, αποτελούν τάση της σεζόν και ταιριάζουν ακόμα και στις πιο ανοιχτές επιδερμίδες, όπως εκείνη της Σαρλίζ Θερόν.

Προσάρμοσέ το: αντί για χλωμό λευκό από την κορυφή ως τα νύχια, επένδυσε σε ένα τέτοιο peplum τοπ.

Τούλι: Η Έιμι Άνταμς και τα τούλια: εκτός από τις πριγκιπικές ουρές που θαυμάσαμε σε όλο τους το μεγαλείο στο κόκκινο χαλί, η γκρι Oscar de la Renta τουαλέτα της Έιμι Άνταμς ανέδειξε τις κυματιστές στρώσεις από τούλι σε σούπερ τρεντ της σεζόν.

Προσάρμοσέ το: εσύ, μπορείς να επιλέξεις μια μίνι φούστα με τούλι σε γκρι χρώμα και να την συνδυάσεις άψογα με λευκό tshirt.

Διαφάνεια: πέραν των κυματιστών βολάν με τούλι, η Σάλι Φιλντ απέδειξε πως η διαφάνεια ζει και βασιλεύει και την άνοιξη.

Προσάρμοσέ το: Προτίμησε ένα κορμάκι με διαφάνεια και συνδυασέ το με ασύμμετρη φούστα (πιο κοντή μπροστά, πιο μακρυά πίσω).

Η σταχτοπούτα: αν ετοιμάζεσαι να ντυθείς νυφούλα, μιμήσου την Τζένιφερ Λόρενς και αποφάσισε να ενδώσεις σε νυφικό με όγκο και μεγάλη ουρά.

Προσάρμοσέ το: Ακόμα και η τούμπα της Τζένιφερ έμοιαζε βγαλμένη από παραμύθι και σίγουρα για την ιδιαίτερη ημέρα της ζωής σου, μπορείς να τα βγάλεις πέρα με ένα τέτοιο παραμυθένιο νυφικό.

Οι πενήντα αποχρώσεις του μπλε: Από το βασιλικό μπλε μέχρι το ναυτικό μπλε ή το midnight μπλε, οι σταρ όπως η Ρις Γουίδεσπουν τίμησαν το νέο μαύρο.

Προσάρμοσέ το: μπλε υφασμάτινο παντελόνι, μπλε ναυτικό τζάκετ, μπλε φόρεμα αποτελούν μόνο μερικές από τις επιλογές για να ντυθείς στις 50 αποχρώσεις του blue!

Δεν είδαμε:

Το άσπρο μαύρο: που αποτελεί καυτή τάση!

Το κίντρινο: που δέσποσε στο κόκκινο χαλί σε όλες τις προηγούμενες βραβεύσεις.

Τα έντονα prints: που θα κυριαρχήσουν την άνοιξη.