Υπέροχος Γκάτσμπι: 3 μόδες των 20s για να λατρέψεις

20.05.2013
Η δεκαετία του 1920 επιστρέφει δυναμικά στη ζωή και την γκαρνταρόμπα μας με αφορμή και την πρεμιέρα της ταινίας "Great Gatsby"!

Υπέροχος δεν είναι μόνο ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο (τα κοστούμια του Λίο, θα τα βρεις και στην Ελλάδα από την εταιρία Brooks Brothers) στο πολυαναμενόμενο ριμέικ! Υπέροχη στο συνολικό της στυλ είναι και η Carey Mulligan που υπηρετεί άψογο το λουκ μια εποχής τόσο χλιδάτης και τόσο μοδάτης.

Μόδα Νο1: τα ρούχα

Το 2013 είναι εδώ, είναι ρομαντικό και με τη συμβολή του Γκάτσμπι, μπορούμε να επιστρέψουμε στην αριστοκρατική εκείνη εποχή που το τι θα φορούσες σε κάθε περίσταση (στην εκκλησία, το πάρτυ, τον περίπατο ακόμα και την παραλία) υπάκουε σε κανόνες σαφείς και σημαντικούς!

Πως να υιοθετήσεις το λουκ: Τα σχέδια εστιάζουν στους γλουτούς, οι φούστες είναι πιο κοντές και φτάνουν πάνω από το γόνατο, τα ριχτά υφάσματα, τα παστέλ χρώματα, το ζαχαρί ειδικά είναι κυρίαρχο, οι πιέτες έχουν την τιμητική τους, το ντραπέ ντεκολτέ επιστρέφουν, οι κορδέλες στη μέση αντικαθιστούν τη ζώνη!

Πες ναι στα τοπ τύπου κιμονό, τις floral φούστες με πιέτες, το βελούδο, τα κλος (cloche) καπέλα που φοριούνται ως το μέτωπο και φυσικά, άφησε τα αξεσουάρ (κοσμήματα και παπούτσια) να κλέψουν την παράσταση.

Μόδα Νο2: τα παπούτσια

Eδώ, η τάση είναι μία! Γατζάκια που σχηματίζουν το Τ, αποτελούν την καυτή επιλογή σε flat, ψηλοτάκουνα και μπαλαρίνες. Η μύτη είναι πιο στρογγυλή, τα στολίσματα (με τρουκς και κρύσταλλα) υπερέχουν και το περπάτημα γίνεται εύκολο αφού το πόδι ντύνεται με το όμορφο Τ!

Μόδα Νο3: τα αξεσουάρ

Πέρα από τα ρούχα με τα ντελικά υφάσματα, η μόδα των 20ς θέλει να δώσει έμφαση στο στόλισμα με κοσμήματα, τέλεια χτενίσματα και έντονο μακιγιάζ.

Τα κοσμήματα για το κεφάλι έχουν την τιμητική τους και η εταιρία Tiffany & Co.’s δημιούργησε μια ολόκληρη σειρά κοσμημάτων για το κεφάλι, το λαιμό και τα δάχτυλα. Ειδικά, οι γεμάτες κρύσταλλα κορδέλες και στέκες για τα μαλλιά, έχουν γίνει μαστ και οι επώνυμες της σόου μπιζ (Λάνα δείξε μας το δρόμο) τιμούν τα ρομαντικά headbands σαν τρελές.

Μια ακόμα ωραία επιλογή είναι και τα φουλάρια στα μαλλιά, ειδικά σε όμορφα μοτίβα που κολακεύουν κάθε μήκος μαλλιών. Αν επιλέξεις κοσμήματα για τα μαλλιά, συνδύασε τα με κυματιστές μπούκλες, φράντζα και κότσο με μπομπάρι.

Κατερίνα Πατούλια