Eνα φουλάρι για όλα!

31.07.2013
Για να φτιάξετε το φουλάρι, κόψτε και γαζώστε ένα κομμάτι (90x90εκ.) από παλιά κουρτίνα.

1 Διπλώστε το φουλάρι στη μέση, έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένα τρίγωνο. Τοποθετήστε το στην πλάτη σας και μετά φέρτε την κεντρική γωνία στη κορυφή του κεφαλιού. Στη συνέχεια σηκώστε τις δυο άκρες προς το ίδιο σημείο και δημιουργήστε έναν φιόγκο που θα συγκρατεί τη γωνία. Με αυτό τον τρόπο μπορείτε να μαζεύετε και τα μαλλιά σας αν είναι μακριά.

2 Διπλώστε το φουλάρι σε παραλληλόγραμμο, στενό σχήμα. Τοποθετήστε το στον αυχένα, κάτω από τα μαλλιά σας και μετά φέρτε τις δύο άκρες του ψηλά, ωστόσο έκκεντρα στο κεφάλι. Στη συνέχεια, φτιάξτε έναν όμορφο φιόγκο και έχετε ένα υπέροχο χτένισμα για τις swing βραδιές σας.

3 Διπλώστε το φουλάρι σε τριγωνικό σχήμα και τοποθετήστε το στην κορυφή του κεφαλιού. Τυλίξτε με τις δύο άκρες του το πρόσωπο σας και στη συνέχεια περάστε τις και δέστε τις στο πίσω μέρος του λαιμού. Ιδανικό δέσιμο για τα μελτέμια του καλοκαιριού και τις femme fatale εμφανίσεις σας.

4 Για να δημιουργήσετε το τουρμπάν, θα κάνετε την ίδια διαδικασία με το πρώτο δέσιμο, απλώς δεν θα δέσετε τις άκρες σε φιόγκο, αλλά θα τις μπλέξετε μεταξύ τους και μετά θα τις δέσετε χαμηλά στο πίσω μέρος του λαιμού. Το τουρμπάν εκτός από τη δεκαετία των ’70s, ήταν μεγάλη τάση και στα ’30s. Φέτος το απολαύσαμε στα catwalks των Dolce & Gabbana αλλά και άλλων σχεδιαστών.

Bourbon Mademoiselle...
EN δράσει!

Η Βιβέτα Στρατηγού ασχολείται με το vintage reproduction ρούχων, καπέλων και αξεσουάρ, και αναλαμβάνει και ειδικές παραγγελίες. Θα τη βρείτε και στο fb.