Καλοκαιρινές Εκπτώσεις - 10 μυστικά για έξυπνο shopping!

08.07.2018
Καλοκαιρινές Εκπτώσεις - 10 μυστικά για έξυπνο shopping!
Για να μην μετανιώσεις ούτε μία αγορά!

Λίγες ώρες έμειναν! Οι εκπτώσεις ξεκινούν και επίσημα αύριο, Δευτέρα 9 Ιουλίου και είμαι σίγουρη πως ήδη έχεις βάλει στο μάτι τα fashion items που θα αναβαθμίσουν την καλοκαιρινή σου γκαρνταρόμπα!

Μήπως, όμως, κάθε φορά που ψωνίζεις στις εκπτώσεις καταλήγεις με λίγες αξιόλογες αγορές και πολλές που τελικά δεν χρειαζόσουν; Σε ο,τι κατάσταση κι αν βρίσκεται φέτος το budget σου, δώσε βάση στους 10 κανόνες του έξυπνου shopping και δώσε αξία σε κάθε ευρώ.

#1 Αγόρασε μονάχα ο,τι χρειάζεσαι

Φυσικά όταν μιλάμε για μόδα, τι μπορεί να είναι "αναγκαίο"; Μην προσπεράσεις αυτό το βήμα. Φτιάξε μια λίστα με τα αντικείμενα που αναζητάς και φρόντισε να συνδυάζονται όμορφα με ο,τι υπάρχει ήδη στην ντουλάπα σου.

#2 Ποιότητα και όχι ποσότητα!

Αν έχεις ήδη μια γεμάτη ντουλάπα με ρούχα, αυτό σημαίνει πως μάλλον δίνεις βάση στην ποσότητα των ρούχων σου παρά στην ποιότητα. Αυτές τις εκπτώσεις κάνε αγορές με βάση την καλή τους ποιότητα, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει πως οι τιμές τους, αν και εκπτωτικές, είναι υψηλές.

#3 Αγόρασε μονάχα ο,τι σου πηγαίνει άψογα

Απόφυγε να αγοράσεις άλλο νούμερο από το κανονικό σου όσο κι αν σου αρέσει ένα ρούχο, όσο φτηνό κι αν είναι. Επιπλέον, αν κάτι είναι μεν στο νούμερό σου αλλά δεν στρώνει όμορφα στο σώμα σου, μην το αγοράσεις.

#4 Θέσε ένα budget!

Πόσα διαθέτεις για τις φετινές εκπτώσεις; Θέσε ένα νούμερο και μην το ξεπεράσεις σε καμία περίπωση.

#5 Χρησιμοποίησε τον κανόνα των 5

Πριν αγοράσεις ένα ρούχο σκέψου: Μπορείς να σκεφτείς 5 διαφορετικούς τρόπους ή περιστάσεις για να το φορέσεις; Αν ναι, αγόρασέ το! Αν όχι, μάλλον δεν ταιριάζει τόσο πολύ στο lifestyle σου και δεν υπάρχει καλός λόγος να το αγοράσεις τώρα.

#6 Έλεγξε πολύ καλά κάθε κομμάτι

Πολλές φορές τα εκπτωτικά ρούχα είναι ταλαιπωρημένα, με ατέλειες και φθορές. Πριν αγοράσεις οτιδήποτε έλεγξε το πολύ καλά για τυχόν φθορές. Αν είναι κάτι που μπορείς να διορθώσεις, ίσως καταφέρεις να έχεις ακόμα καλύτερη έκπτωση στο ταμείο! Αν φαίνεται περίπλοκη φθορά, μην το αγοράσεις.

#7 Εγγράψου στο newsletter των αγαπημένων σου καταστημάτων

Έτσι θα μαθαίνεις πριν απ'όλους για τις προσφορές και τις παραλαβές των προιόντων.

#8 Πλήρωσε με μετρητά

Μπορεί να το υποψιαζόσουν αλλά υπάρχουν και έρευνες που το υποστηρίζουν: όταν πληρώνεις με κάρτα, τείνεις να ξοδεύεις 20-50% περισσότερο! Πάρε λοιπόν μαζί σου όσα μετρητά έχεις σκοπό να ξοδέψεις και να είσαι σίγουρη πως δεν θα ξεπεράσεις το όριο.

#9 Μην πηγαίνεις για ψώνια όταν είσαι: πεινασμένη, αναστατωμένη, κουρασμένη ή όταν βαριέσαι!

Σου ακούγεται αστείο; Η συναισθηματική και σωματική σου κατάσταση είναι άμεσα συνυφασμένη με τον τρόπο που ψωνίζεις! Και όταν είσαι ευάλωτη είναι σίγουρο πως θα ψωνίσεις συναισθηματικά και όχι έξυπνα. Άστο για άλλη στιγμή, λοιπόν.

#10 Μην αγοράζεις κάτι μονο επειδή έχει έκπτωση!

Δεν είναι στην πραγματικότητα ένας μόνο κανόνας: είναι το απαύγασμα όλων των προηγούμενων. Αν το χρειάζεσαι, αν δείχνει όμορφα πάνω σου, αν το φορέσεις με πάνω από 5 τρόπους, αν δεν έχει φθορές και είναι καλής ποιότητας, κάντο δικό σου!