5 style tips για να φορέσεις πολλά κολιέ μαζί

09.07.2018
5 style tips για να φορέσεις πολλά κολιέ μαζί
Η απόλυτη τάση της σεζόν στα κοσμήματα! Να πώς θα το κάνεις

Όταν πρωτοεμφανίστηκε η τάση του layering στα κοσμήματα, πριν από τέσσερα περίπου χρόνια, ήταν εμφανές πως ήρθε για να μείνει. Έτσι, όσο κι αν έχουν αλλάξει οι τάσεις, οι influencers, οι celebrities αλλά και κάθε γυναίκα που λατρεύει το στιλ, σπάνια πλέον φοράει μονάχα ένα κολιέ!

Η μόδα αυτό το καλοκαίρι ευνοεί τις χρυσές αλυσίδες, τα στρογγυλά μενταγιόν που μοιάζουν με νόμισμα αλλά και τα κολιέ σε σχήμα κοχύλι. Ξέρεις όμως πώς θα τα φορέσεις όλα μαζί, με τέτοιο τρόπο ώστε να συνδυαστούν άψογα;

Οι φωτογραφίες που τόσο θαυμάζεις στο instagram, διέπονται από κανόνες styling, όσο "τυχαίο" κι αν μοιάζει το αποτέλεσμα. Ανακάλυψε παρακάτω τους κανόνες για να φορέσεις πολλά κολιέ μαζί.

#1 Παίξε με το μήκος της αλυσίδας

Το ένα κοινό χαρακτηριστικό όλων των layering που αγαπήσαμε είναι πως αποτελούνται από κολιέ με αλυσίδες διαφορετικού μήκους. Ιδανικά, γι'αυτό το λόγο, είναι τα κολιέ με επέκταση αλυσίδας των οποίων το μήκος μπορείς να ρυθμίσεις ανάλογα με την περίπτωση.

#2 Ξεκίνα με σκέτες αλυσίδες

Αν δεν είσαι σίγουρη για το αν θα μπορέσεις να ενσωματώσεις την τάση στο στυλ σου, ξεκίνα με τουλάχιστον 2 απλές αλυσίδες. Μπορείς να προσθέσεις έπειτα περισσότερες, διαφορετικού σχεδίου, μεγέθους και βάρους.

#3 Πρόσθεσε μενταγιόν

Αν θες να "ανέβεις επίπεδο" πρόσθεσε μενταγιόν με statement στολίδια. Τα πιο μεγάλα στολίδια δείχνουν σε μακριές αλυσίδες ενώ όσο πιο μικρά γίνονται τόσο πιο ψηλά στο λαιμό σου μπορούν να κρέμονται.

#4 Κλείσε με vintage

Δώσε έναν αέρα μοναδικότητας ολοκληρώνοντας το layering σου με ένα κομμάτι από την ντουλάπα της γιαγιάς ή της μαμάς σου.

A post shared by Dana Roski (@waldberlin) on Jun 17, 2018 at 10:35am PDT

#5 Συνδύασε ελεύθερα

Συνολικά, χτίσε το συνδυασμό γύρω από ένα statement κολιέ (πχ ένα κειμήλιο ή ένα μεγάλο/ έντονο στολίδι). Εναλλακτικά μπορείς να κάνεις έναν θεματικό συνδυασμό (πχ πολλά κολιέ με αστερισμούς, αστέρια, φεγγάρια κτλ). Μπορείς, ακόμα, να αναμείξεις πολλά μέταλλα μεταξύ τους ή ακόμα και ημιπολύτιμες πέτρες. Επιδίωξε το layering σου να... λέει μια ιστορία αισθητικά αλλά και νοηματικά!