Γ. Βασιλείου: "Ήθελα να αυτοκτονήσω για μια γυναίκα"!

14.05.2008
«Ο έρωτας και περισσότερο η προδοσία μπορεί να σε τρελάνουν. Το έζησα πριν από λίγο καιρό. Παραλίγο να ξεπεράσω τα όριά μου. Σκέφτηκα να αυτοκτονήσω για μια γυναίκα». Λόγια ψυχής του Γιάννη Βασιλείου, που, όπως αποκάλυψε στο ΛΟΙΠΟΝ, για τα μάτια μιας γυναίκας που τον πρόδωσε λίγο έλειψε να κάνει σάλτο μορτάλε από τη γέφυρα της Χαλκίδας!

Από τη ΣΙΣΣΥ ΜΕΝΕΓΑΤΟΥ


«Ο έρωτας και περισσότερο η προδοσία μπορεί να σε τρελάνουν. Το έζησα πριν από λίγο καιρό. Παραλίγο να ξεπεράσω τα όριά μου. Σκέφτηκα να αυτοκτονήσω για μια γυναίκα». Λόγια ψυχής του γνωστού τραγουδιστή, που, όπως αποκάλυψε στο ΛΟΙΠΟΝ, για τα μάτια μιας γυναίκας που τον πρόδωσε λίγο έλειψε να κάνει σάλτο μορτάλε από τη γέφυρα της Χαλκίδας!

Ο Γιάννης Βασιλείου μας άνοιξε την καρδιά του και μας μίλησε για τη μοιραία γυναίκα «που παραλίγο να με στείλει στον άλλο κόσμο». Είναι αυθόρμητος και ειλικρινής και μπορεί τώρα το τραγούδι του «Χωρίς εσένα» από το καινούργιο του ομότιτλο CD να είναι αφιερωμένο σ' εκείνη, αλλά πριν από μερικούς μήνες λίγο έλειψε για χάρη της να ξεπεράσει τα όριά του

«Ζήσαμε τον απόλυτο έρωτα για δύο χρόνια. Δεν πίστευα ποτέ ότι θα ξαναγαπούσα τόσο δυνατά», μας είπε ο δημοφιλής τραγουδιστής. «Υστερα από δύο γάμους και δύο διαζύγια, τριάντα χρόνια στη νύχτα, με μακροχρόνιους δεσμούς και μεγάλους έρωτες, πίστευα ότι το κεφάλαιο αυτό το είχα ζήσει για τα καλά. Όμως, ποτέ μη λες ποτέ. Θυμάμαι όταν δούλευα με τον Φρανκ Σινάτρα στο Λας Βέγκας, που μου είχε πει: Όταν έρθει μια καινούργια αγάπη, να ξέρεις ότι θα είναι πιο δυνατή από την προηγούμενη. Και το κατάλαβα όταν ερωτεύτηκα με πάθος αυτή την κοπέλα, που με σημάδεψε».

Πώς είναι δυνατόν με τόση εμπειρία στο ωραίο φύλο να σκεφτείς να αυτοκτονήσεις για μια γυναίκα;

«Στον έρωτα δεν παίζει ρόλο η εμπειρία. Συμβαίνει και σε τρελαίνει. Παραλίγο να ξεπεράσω τα όριά μου. Τώρα που το σκέφτομαι είναι ανοησία αυτό που πέρασε από το μυαλό μου, αλλά τότε που σου συμβαίνει δεν σκέφτεσαι με καθαρό μυαλό».

Είναι μαγκιά για έναν άντρα να το παραδέχεται αυτό. Εδώ οι άντρες δεν παραδέχονται ότι έχουν κλάψει για μια γυναίκα

«Δεν είναι μαγκιά να παραδέχεσαι κάτι που έχει συμβεί. Είναι ειλικρίνεια. Και αν κάποιος άντρας μου πει ότι δεν έχει κλάψει για μια γυναίκα, θα του πω ότι λέει ψέματα. Εγώ όχι μόνο έχω κλάψει, αλλά σχεδόν ξεπέρασα τα όρια της λογικής. Σκέφτηκα να την κάνω».

Ειλικρινά;

«Ναι, με το χέρι στην καρδιά σου λέω ότι σκέφτηκα να αυτοκτονήσω. Και καταλαβαίνω όταν κάποιος έρχεται στο μαγαζί και μου λέει θέλω αυτό το τραγούδι, γιατί είμαι πολύ καψούρης. Θυμάμαι κι εγώ, όταν την έπιασα να μου την κάνει με άλλον άντρα, που θόλωσα. Δεν μπορούσα να κοιμηθώ για μέρες και έπαιρνα ηρεμιστικά χάπια. Πονάει πολύ η προδοσία στον έρωτα. Πήρα το αυτοκίνητο και πήγα στη γέφυρα της Χαλκίδας. Σκεφτόμουν να δώσω μία και να βουτήξω με το αμάξι στο νερό. Ευτυχώς, την τελευταία στιγμή σκέφτηκα τα παιδιά μου και συνήλθα».

Η δόξα και η μοιραία γυναίκα

Την έπαθες εσύ, που την εποχή του «Μπες μες στο καμπριολέ» γινόταν χαμός με τις θαυμάστριες;

«Ναι. Ήμουν ο Ρουβάς της εποχής. Φαντάσου ότι αναγκαζόμουν να έχω μαζί μου έξι σωματοφύλακες για να με προστατεύουν σε κάθε συναυλία. Τα κορίτσια ορμούσαν στο αυτοκίνητό μου, μου ξέσκιζαν τα πουκάμισα, έκαναν υστερίες. Δεν είναι υπερβολή να σου πω ότι αγόραζα πάνω από 100 πουκάμισα τη σεζόν, γιατί μου τα έσκιζαν οι θαυμάστριες. Θυμάμαι στο νυχτερινό κέντρο Μαρακές, που εμφανιζόμουν τότε, είχε συμβεί να έρθουν θαυμάστριες στο καμαρίνι μου και εν ριπή οφθαλμού να πετάξουν τα ρούχα τους και να χορεύουν γυμνές τσιφτετέλι!».

Δεν σε ενόχλησε που ξαφνικά όλο αυτό πέρασε;

«Όχι, ήμουν πάντα προσγειωμένος. Ήξερα ότι αυτή η υστερία θα τελειώσει. Δεν γίνεται συνέχεια να είσαι στην κορυφή. Εγώ αγαπάω πολύ αυτό που κάνω και σημασία έχει η διάρκεια. Είμαι 30 χρόνια στη νύχτα και ο κόσμος με αγαπάει. Το Με καις, με καις ακούγεται εδώ και τέσσερα χρόνια. Το Καμπριολέ ξεσηκώνει ακόμα τον κόσμο. Και πιο πολύ με αγαπάνε τα παιδιά που υπηρετούν τη θητεία τους. Νιώθω πολύ γεμάτος και ευτυχισμένος που μπορώ να κάνω τον κόσμο να διασκεδάζει».

Πιστεύεις ότι μπορείς να κάνεις τη μεγάλη επιτυχία, όπως τότε με το Καμπριολέ;

«Γιατί όχι; Ποτέ δεν ξέρεις. Μην ξεχνάς ότι εγώ έφερα και τότε καινούργια πράγματα στο τραγούδι. Τα παιδιά που ανέβηκαν στα τραπέζια και χόρευαν ανέβηκαν πρώτα με τα δικά μου τραγούδια. Και στο καινούργιο μου CD τους επιφυλάσσω πολλές εκπλήξεις. Έχω τη λαϊκή μπαλάντα Χωρίς εσένα σε στίχους του καλού μου φίλου Δημήτρη Τσιανάκα και μουσική δική μου, που την αφιερώνω σε εκείνη που με σημάδεψε. Ένα παραδοσιακό τραγούδι Στης Πάργας τον ανήφορο, το οποίο έχω διασκευάσει σε club mix dance, και πολλά άλλα. Το μόνο που μου λείπει σε αυτόν το δίσκο είναι ένα ντουέτο με το γιο μου, τον Γιώργο, και τον προσκαλώ να το κάνουμε, με ένα τραγούδι που θα γράψει εκείνος».

Με τον Γιώργο (Αλκαίο) πώς είναι οι σχέσεις σας, γιατί παλιότερα είχε γραφτεί ότι δεν ήταν τόσο καλές

«Οι σχέσεις μας είναι άριστες. Μόνο που τον πιέζω να παντρευτεί και να μου κάνει εγγονάκια. Θέλω να γίνω παππούς».

Αν αυτή η γυναίκα που σε πλήγωσε ακούσει το τραγούδι «Χωρίς εσένα», το οποίο της αφιερώνεις, και ξαναγύριζε μετανιωμένη, θα τη συγχωρούσες;

«Με τίποτα. Είναι πολύ οδυνηρό να ανακαλύπτεις ότι η γυναίκα που λατρεύεις σε απατάει. Τη συγχώρεσα, αλλά δεν θέλω να έχω καμία επαφή μαζί της. Με πλήγωσε πάρα πολύ».

Με αυτή τη γυναίκα που λάτρεψες θα μπορούσες να φτάσεις σε τρίτο γάμο;

«Όχι, και της το είχα ξεκαθαρίσει από την αρχή. Δεν θέλω να ξαναπαντρευτώ. Έχω τα παιδιά μου κι έχει κλείσει ο κύκλος».

Αν σου ζητούσα να μου πεις πώς νιώθει ο Γιάννης σήμερα με έναν τίτλο τραγουδιού σου, τι θα μου έλεγες;

«Νιώθω έφηβος και γι αυτό θα σου έλεγα τον τίτλο από το καινούργιο τσιφτετέλι Είμαι μες στην τρέλα, που ήδη αρέσει πολύ. Έτσι είμαι κι εγώ. Μες στην τρέλα. Λατρεύω τη ζωή».

Θέλεις να ξαναερωτευτείς ή πληγώθηκες πολύ και δεν το σκέφτεσαι;

«Ίσα, ίσα. Ένας μεγάλος έρωτας σβήνει με έναν καινούργιο. Μακάρι να έρθει, γιατί για μένα ο έρωτας είναι ζωή, και ας πονάει κάποιες φορές. Ο επόμενος έρωτας θα είναι ο καλύτερος».