Το δικαστήριο φίμωσε τον Μπέκαμ

15.02.2011
Τελικά, ο 35χρονος ποδοσφαιριστής δεν θα έχει τη δυνατότητα να διεκδικήσει το δίκιο του αφού το δικαστήριο δεν έκανε δεκτή τη μήνυση που είχε καταθέσει εναντίον αμερικανικού περιοδικού για συκοφαντική δυσφήμηση.

Τελικά, ο 35χρονος ποδοσφαιριστής δεν θα έχει τη δυνατότητα να διεκδικήσει το δίκιο του αφού το δικαστήριο απέρριψε τη μήνυση που είχε καταθέσει εναντίον αμερικανικού περιοδικού για συκοφαντική δυσφήμηση.

Τον περασμένο Δεκέμβριο ο Ντέιβιντ Μπέκαμ (David Beckham) κατέθεσε μήνυση εναντίον του περιοδικού "In Touch" το οποίο είχε ισχυριστεί με δημοσίευμά του ότι ο διάσημος αθλητής είχε απατήσει τη γυναίκα του, Βικτόρια (Victoria) με μια πόρνη ονόματι Ίρμα Νίτσι (Irma Nicci)

Σύμφωνα με δημοσίευμα του περιοδικού, το στραβοπάτημα του Ντέιβιντ με τη βοσνιακής καταγωγής 26χρονη πόρνη η οποία αμείβεται για τις υπηρεσίες της με το ποσό των $10.000 (€7.500) το βράδυ (!) έγινε το 2007 και συμπεριλάμβανε τρία άτομα.

Στην αγωγή ύψους 25 εκατομμυρίων δολαρίων (18 εκατομμυρίων ευρώ) που είχε καταθέσει, ο Μπέκαμ υποστήριζε ότι "όχι μόνο δεν διέπραξε μοιχεία μέσω πληρωμένου σεξ με τη Νίτσι, αλλά ούτε καν την έχει γνωρίσει ποτέ".

Τα σχέδια όμως του Ντέιβιντ δεν μπόρεσαν να πραγματοποιηθούν αφού ο δικαστής Μανουέλ Ρεάλ (Manuel Real) υποστηρίζει ότι αφενός ο Μπέκαμ είναι δημόσιο πρόσωπο και αρα υπάρχει λογικό δημόσιο ενδιαφέρον για την προσωπική του ζωή, αφετέρου η Νίτσι έχει το συνταγματικό δικαίωμα της ελευθερίας του λόγου.

Επιπλέον ο δικαστής θεώρησε ότι ο σταρ δεν πρόσφερε επαρκή στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι ο εκδότης του περιοδικού έδρασε με "πραγματική κακία" –ως όφειλε βάσει νόμου, άρα δεν του δίνει και δικαίωμα να προχωρήσει ανάλογα.

Για την ιστορία θυμίζουμε ότι η Ίρμα Νίτσι είχε ισχυριστεί πως πριν από τρία χρόνια ο Μπέκαμ της είχε δώσει $10.000 (€7.500) μετρητά αφού είχαν κοιμηθεί μαζί τουλάχιστον δύο φορές, συμπεριλαμβανομένων και των συνευρέσεών τους σε γνωστά ξενοδοχεία στο Μανχάταν και το Λονδίνο.

Οι δικηγόροι του Ντέιβιντ, ο οποίος σύντομα θα γίνει πατέρας για τέταρτη φορά, υποστηρίζουν ότι ουδέποτε συνέβη κάτι τέτοιο και ενώ προσφέρουν αποδείξεις ως προς το που ήταν εκείνος τις στιγμές των υποτιθέμενων συνευρέσεων, από την πλευρά του περιοδικού δεν αποδεικνύεται με επαρκή στοιχεία το αντίθετο.

Με δεδομένο ότι ο γνωστός αθλητής είναι αποφασισμένος να καθαρίσει το όνομά του, είναι σίγουρο ότι το θέμα δεν θεωρείται λήξαν.