Καίτη: Αγνοείται

21.02.2011
Κι ενώ η καριέρα της Καίτης Γαρμπή είχε όλα τα συστατικά ενός κλασικού παραμυθιού, κάπου στη διαδρομή κάποιες λάθος επιλογές, άστοχες δηλώσεις, κόλακες και «αυλές» την επηρέασαν αρνητικά, με αποτέλεσμα μιας αμφίβολης συνέχειας

Γεννημένη στον Κορυδαλλό, η «Καιτούλα», όπως την αποκαλεί η γειτονιά, ξέρει από πολύ μικρή πως θέλει να γίνει τραγουδίστρια. Στα 5 της εμφανίζεται στα ταλέντα του Οικονομίδη, σε ηλικία 11 ετών κυκλοφορεί μαζί με την αδελφή της Λιάνα το πρώτο τους single με το όνομα «Αδελφές Γαρμπή» ενώ στα 15 τους κάνουν την πρώτη εμφάνισή τους σε κέντρο, στο πλευρό του Γιάννη Φλωρινιώτη. Οταν η Λιάνα αποφασίζει πως δεν θέλει να ασχοληθεί επαγγελματικά με το τραγούδι η Καίτη έχει εγκαταλείψει ήδη το όνειρό της να γίνει φιλόλογος. Το 1986 υπογράφει συμβόλαιο στη CBS (σημερινή Sony) και ξεκινά τις πρώτες σόλο της εμφανίσεις στο «Amadeus» δίπλα στον Δημήτρη Μητροπάνο και την Ελπίδα.

Το 1987 τραγουδά το «Σαιν Τροπέ» σε μια συλλογή και το 1989 έρχεται ο πρώτος δίσκος με τον τίτλο «Πρόβα». Η μεγάλη όμως επιτυχία ξεκινά το 1991 με το «Ενταλμα συλλήψεως» και συνεχίζεται την επόμενη χρονιά με το «Πέστο μ’ ένα φιλί». Η Καίτη εμφανίζεται πλέον ως πρώτο γυναικείο όνομα στο πλευρό του Αγγελου Διονυσίου στον «Στράτο» στη Φιλελλήνων.

Το 1993 μας εκπροσωπεί στην Eurovision με απευθείας μετάθεση. To τραγούδι «Ελλάδα, χώρα του φωτός» επισκιάζεται από το φόρεμα που επέλεξε η τραγουδίστρια για την εμφάνισή της. Ολα αυτά μέχρι τα μέσα της δεκαετίας, ώσπου ο Φοίβος της δίνει τα πρώτα του τραγούδια που πραγματικά είναι από «Ατόφιο χρυσάφι». Ο δίσκος γίνεται πλατινένιος και η «Καιτούλα» γίνεται «Κέιτ Γκάρμπο» στις στήλες των περιοδικών αφού μεσημεριανά τότε ακόμη δεν υπήρχαν. Υπήρχαν όμως τα shows της Ρούλας. Η παρουσιάστρια την καλούσε σε κάθε πρεμιέρα της αφού τη θεωρούσε «γούρι». Μέχρι το 1997 η Καίτη μετρά περισσότερα από 400.000 αντίτυπα καθώς τη μια επιτυχία του Φοίβου διαδέχεται η άλλη.

Είναι όμως ευτυχισμένη και στην προσωπική της ζωή καθώς έπειτα από ένα μεγάλο δεσμό με τον επιχειρηματία νυχτερινών κέντρων Μάριο Παπαδάτο έχει βρει την ευτυχία στο πρόσωπο του ανερχόμενου τότε Διονύση Σχοινά. Η live πρόταση γάμου του Διονύση την Πρωτοχρονιά του 1997 στο «Μπράβο» της Ρούλας σπάει τα κοντέρ της τηλεθέασης και το ζευγάρι παντρεύεται τον Μάιο του ίδιου χρόνου στο κτήμα Νάσιουτζικ. Η Καίτη αποφασίζει να κάνει παιδί και αποσύρεται από τη δισκογραφία. Κάπου εκεί όμως τελειώνει και η συνεργασία της με τον Φοίβο, που έχει βρει τη νέα του μούσα στο πρόσωπο της Δέσποινας Βανδή. Θα ξανασυνεργαστούν για τελευταία φορά με τον Φοίβο το 2000, έναν χρόνο μετά τη γέννηση του γιου της Δημήτρη. «Το Κάτι» γίνεται 4 φορές πλατινένιο και η μεγαλύτερη επιτυχία της καριέρας της. Ομως η συνεργασία με τον Φοίβο έχει τελειώσει οριστικά.

Κι εκεί αρχίζει και η πτώση... Οι δίσκοι που ακολουθούν δεν έχουν την ίδια επιτυχία με αυτούς του Φοίβου ενώ η Καίτη πειραματίζεται συνεχώς με διάφορα μουσικά στυλ. Ομως, πλέον ούτε αυτές έχουν την απήχηση του παρελθόντος. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η συνεργασία της με τον Βοσκόπουλο στο «REX». Δεν πήγε καθόλου καλά, με αποτέλεσμα ο επιχειρηματίας του κέντρου να της διακόψει το συμβόλαιο που είχε και για την επόμενη χρονιά.

Παράλληλα, η Καίτη περνά από τα έδρανα της κριτικής επιτροπής του «Fame Story», πρωταγωνιστεί στις «7 Θανάσιμες Πεθερές» και ανοίγει την επιχείρηση μανικιούρ «Νύχι-Νύχι» στο Κολωνάκι. Το 2007 κυκλοφορεί τον δίσκο «18 χρόνια live» και στην παρουσίαση εμφανίζεται ο Φοίβος. Οι φήμες πως θα ξανασυνεργαστούν οργιάζουν, όμως η Καίτη έχει αποφασίσει διαφορετικά πράγματα. Εναν χρόνο μετά επιλέγει να τραγουδήσει Νίκο Αντύπα ενώ ξεκινά και εμφανίσεις με τον Σφακιανάκη. Αργότερα η ίδια θα χαρακτηρίσει λάθος τη συγκεκριμένη συνεργασία ενώ αποκλείει και επανάληψη της συνεργασίας της με τον Φοίβο. Οι τελευταίες εμφανίσεις της θα γίνουν στην Αθήνα στη μουσική σκηνή Polis και θα διαρκέσουν μόλις λίγες εβδομάδες...

Και έκτοτε η Καίτη εξαφανίζεται, για να ανακαλύψουμε τα ίχνη της την Πρωτοχρονιά σε επαρχιακό κέντρο του Ρεθύμνου όπου τραγούδησε μαζί με την Πάμελα... Τι έφταιξε; «Η Καίτη είναι πολύ καλό παιδί, αλλά έχει ένα ελάττωμα: Είναι ευεπηρέαστη και οι "αυλές" που κατά καιρούς είχε δίπλα της έπαιξαν καταστροφικό ρόλο για την καριέρα της» μας είπε χαρακτηριστικά γνωστός στυλίστας με τον οποίο έχει συνεργαστεί στο παρελθόν...

Νόμος και τάξη
Τον τελευταίο καιρό κυκλοφορούν φήμες για οικονομικά προβλήματα του ζευγαριού. Ο Σχοινάς σε πρόσφατη συνέντευξή του μίλησε για το κλείσιμο της δισκογραφικής Friends, που είχε μαζί με τον Γιώργο Αλκαίο. Παραδέχθηκε ότι αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα ενώ όταν ρωτήθηκε αν πουλάνε με την Καίτη το εξοχικό της Επιδαύρου απάντησε: «Βέβαια. Προτιμώ να είμαι καλά με όλους γύρω μου, παρά να έχω δυο-τρία σπίτια να κάθονται και να χρωστάω. Προτιμώ να πουλήσω κάτι για να μη χρωστάω».

Παράλληλα, το ζευγάρι είχε και μια δικαστική περιπέτεια με τον μακιγιέρ Φρέντυ Καλομπράτσο και πάλι για οικονομικά ζητήματα. Σύμφωνα με δημοσίευμα ο make up artist κατέθεσε αγωγή στο ζευγάρι ζητώντας τους €20.000, γιατί ενώ τους είχε δώσει συνολικά €34.500 για τη δημιουργία εταιρείας παραγωγής που τελικά ναυάγησε του επιστράφησαν μόνο €14.500. Η πλευρά του μακιγιέρ ισχυρίζεται πως επρόκειτο για άτοκο δάνειο έπειτα από διαμεσολάβηση κοινού φίλου, ενώ ο Σχοινάς υποστήριξε πως αν προέκυπτε ότι έπρεπε να λάβει επιπλέον ποσό από το ήδη επιστραφέν, θα επιστρεφόταν άμεσα. Το δικαστήριο δικαίωσε σε πρώτη φάση τον τραγουδιστή.

ΑΛΕΞΗΣ ΜΙΧΑΣ