Μίνι Aston Martin

09.03.2011
Αισιόδοξο μήνυμα αποτελεί για τους δύσκολους καιρούς που διανύουμε η έλευση στη χώρα μας της θρυλικής μάρκας αυτοκινήτου Aston Martin.

Αισιόδοξο μήνυμα αποτελεί για τους δύσκολους καιρούς που διανύουμε η έλευση στη χώρα μας της θρυλικής μάρκας αυτοκινήτου Aston Martin. Στο ευρύ κοινό, η Aston Martin έγινε γνωστή ως το αγαπημένο αμάξι του Τζέιμς Μποντ (το μοντέλο DB5). Πρόκειται για μια μάρκα που ουσιαστικά εκπροσωπεί τη βρετανική σχολή των super sport αυτοκινήτων, με πολυτελή μοντέλα υψηλών επιδόσεων, μεγάλων ιπποδυνάμεων και κυρίως μοναδικής σχεδίασης, τα οποία αποτελούν την επιτομή του στυλ... Με μια μεγάλη εκδήλωση στις εντυπωσιακές της εγκαταστάσεις στη Λ. Αθηνών 195, η Aston Martin παρουσίασε στη χώρα μας το νέο της μοντέλο, Gygnet, το οποίο είναι και το πρώτο της μικρό αυτοκίνητο πόλης. Βασισμένο στο Toyota iQ, το Gygnet αποδίδει 100 ίππους, έχει μήκος 3 μέτρα, κινητήρα 1,33 λίτρων, τιμή στα 59.000 ευρώ, ενώ βέβαια διαθέτει και τα βασικά χαρακτηριστικά μιας Aston Martin, όπως μάσκα, φωτιστικά σώματα, ζάντες, νεύρα, εξαγωγές αέρα στο καπό κ.ά. Επίσημος αντιπρόσωπος και εισαγωγέας της μάρκας στην Ελλάδα είναι η εταιρεία PBS Motion S.A., η οποία αποτελεί μέλος του ομίλου επιχειρήσεων Π&Ρ Δάβαρη που επίσης αντιπροσωπεύει στη χώρα μας τα αυτοκίνητα Hyundai και KIA.

Η ιστορία
H επίσημη ίδρυση της Aston Martin έγινε το 1922 στο Λονδίνο. Ο επιχειρηματίας Ντέιβιντ Μπράουν την αγόρασε το 1947 και είναι εκείνος που την απογείωσε και ξεκίνησε τη θρυλική σειρά DB. Το 1987 εξαγοράστηκε από τη Ford και το 2007 από τον Ντέβιντ Ρίτσαρντς.

  • Tο Gygnet αποτελεί το πρώτο μικρό αυτοκίνητο πόλης που κατασκεύασε η Aston Martin, το οποίο έχει μήκος 3 μέτρα.