Η μόδα στις επάλξεις

12.04.2011
Στην Τεχνόπολη φιλοξενήθηκε για 5 ημέρες η μεγάλη και πολύχρωμη γιορτή της ελληνικής μόδας, το Athens Fashion Week.

Είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό το γεγονός ότι εν μέσω οικονομικής κρίσης, όταν μάλιστα οι χορηγοί και υποστηρικτές των διοργανώσεων που προβάλλουν τη δημιουργία και την καλλιτεχνική έκφραση είναι δυσεύρετοι, η 13η Ελληνική Εβδομάδα Μόδας σημειώνει απίστευτη επιτυχία με πληθώρα συμμετοχών. Πιο συγκεκριμένα, το φετινό Athens Fashion Week, που φιλοξενήθηκε στην Τεχνόπολη περιελάμβανε 20 επιδείξεις καταξιωμένων σχεδιαστών και 50 νέων σχεδιαστών. Την έναρξη της διοργάνωσης -που προωθεί την ελληνική επιχειρηματικότητα- κήρυξε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, ενώ όλα τα έσοδα του εναρκτήριου show διατέθηκαν στον φιλανθρωπικό οργανισμό Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδας. Για 5 ημέρες λοιπόν η Τεχνόπολις είχε μετατραπεί σε μια πολύχρωμη γιορτή για την ελληνική μόδα με εντυπωσιακές επιδείξεις και πολλούς επώνυμους στις πρώτες σειρές. Οπως κάθε χρονιά, έτσι και φέτος τη διοργάνωση πλαισίωναν μια σειρά από παράλληλες εκδηλώσεις στην πλειοψηφία τους με καλλιτεχνικό περιεχόμενο. Ξεχώρισε η έκθεση φωτογραφίας «Daphne Valente: Lightness of Being», όπου 31 Ελληνες ζωγράφοι και φωτογράφοι, εμπνεόμενοι από τη δουλειά της σχεδιάστριας μόδας Δάφνης Βαλέντε, μας παρουσίασαν τα έργα τους. Επίσης ξεχωρίσαμε το Workshop «Το ρούχο ως κατοικία του σώματος». Πρόκειται για ένα κοινό project 4 εργαστηρίων της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών που παρουσιάστηκε την τελευταία ημέρα, στη λήξη του Athens Fashion Week.

  • ATHENS FASHION WEEK
    Πραγματοποιήθηκε από την Q-Productions σε συνεργασία με την Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων. Περιλάμβανε 20 επιδείξεις καταξιωμένων σχεδιαστών και 50 νέων.
  • ΚΑΝΕ-ΜΙΑ-ΕΥΧΗ
    Είναι ο διεθνής οργανισμός που έχει σκοπό την πραγματοποίηση επιθυμιών παιδιών τα οποία πάσχουν από απειλητικές για τη ζωή τους ασθένειες. Σήμερα λειτουργεί σε 35 χώρες και έχει εκπληρώσει πάνω από 240.000 ευχές.

ΜΑΓΔΑ ΛΙΒΕΡΗ
[email protected]