Κ. Καπετανίδης: «Δεν φοβάμαι να λέω τη γνώμη μου»

14.06.2011
Ο αυστηρός του Greek Idol Κώστας Καπετανίδης παραδέχεται ότι πολλές φορές έχει υπάρξει περισσότερο «σκληρός» απ’ ό,τι θα έπρεπε. Αυθόρμητος κι αυθεντικός, αποκαλύπτει πως έχει κάνει μπότοξ από... περιέργεια!

Ο αυστηρός του Greek Idol Κώστας Καπετανίδης παραδέχεται ότι πολλές φορές έχει υπάρξει περισσότερο «σκληρός» απ’ ό,τι θα έπρεπε. Αυθόρμητος κι αυθεντικός, αποκαλύπτει πως έχει κάνει μπότοξ από... περιέργεια!

Είσαι ο κριτης που λέει τα πράγματα όπως ακριβώς είναι και συχνά ακούγεσαι σκληρός.

Ναι, έχω υπάρξει αυστηρός, και μάλιστα παραπάνω από όσο θα επέτρεπα στον εαυτό μου. Ημουν όμως απογοητευμένος από τα παιδά. Στις διάφορες φάσεις των οντισιόν τα έβλεπα κάθε φορά να είναι όλο και καλύτερα. Στα live όμως δεν συνέβαινε αυτό, επαναπαύτηκαν και σταμάτησαν την προσπάθεια για εξέλιξη. Αυτό με εκνεύρισε γιατί θεώρησα πως έτσι αδικήθηκαν τα άλλα παιδιά που κόψαμε στις οντισιόν.

Τελικά το να λέει κανείς τη γνώμη του χωρίς φόβο έχει και το κόστος του;

Και βέβαια! Εγώ ξαφνικά είδα τον εαυτό μου να τον «περιφέρουν» από εκπομπή σε εκπομπή και να ασκούν κριτική στην κριτική μου! Μα αυτή δεν είναι η δουλειά μου στο Greek Idol; Θα πρέπει να φοβάμαι να λέω τη γνώμη μου επειδή σε κάποιους δεν αρέσει; Παρόλα αυτά είμαι ικανοποιημένος γιατί η πρόθεσή μου να ταρακουνήσω τα παιδιά είχε αποτέλεσμα. Στο τελευταίο live είχαν βελτιωθεί πάρα πολύ.

Στην περίπτωση της Ερωφίλης είπες, ότι ένα κόκκινο φουστάνι δεν σε κάνει και σέξι. Πιστεύεις ότι ήσουν περισσότερο σκληρός απ’ ό,τι έπρεπε;

Είναι αυτονόητο ότι ένα ρούχο πρέπει να το φοράς κι όχι να σε φοράει. Πρέπει να έχει συναίσθηση κανείς για τα ρούχα που τον κολακεύουν.

Μετά το συγκεκριμένο live γράφτηκε πως εξοργισμένοι συγγενείς της παίκτριας σε περίμεναν έξω από το στούντιο...

Εγώ δεν είδα κανέναν. Είναι ακραίο το φαινόμενο και επικίνδυνο. Αλίμονο αν δεν μπορεί κάποιος να λέει τη γνώμη του και ιδιαίτερα σε ένα show σαν το Greek Idol που είναι άκρως διαγωνιστικό.

Πιστεύεις ότι μέχρι στιγμής υπάρχει κάποιος από τους συμμετέχοντες που αδικήθηκε και έφυγε νωρίς;

Νομίζω πως ήταν άδικο για τον Αρη και τον Τικτόπουλο. Μπορούσαν να κάνουν περισσότερα πράγματα στο παιχνίδι. Αυτοί οι δύο πιστεύω ότι αδικήθηκαν.

Ηταν τα χρήματα που σε έκαναν να πεις το ναι στο Greek Idol;

Ηταν δελεαστική η πρόταση. Δεν θέλω να το παίξω «υπεράνω χρημάτων», απλώς για μένα μέτρησε πολύ που θα δούλευα και με νέα παιδιά.

Το ότι όλοι τώρα πια ασχολούνται μαζί σου είναι κάτι που σου αρέσει;

Οχι, δεν μου αρέσει καθόλου αυτό και δεν το είχα προβλέψει. Αν ήθελα να είμαι στα φώτα της δημοσιότητας, θα παρέμενα μπροστά στην κάμερα, όπως το έκανα χρόνια πριν. Τα παράτησα ακριβώς γιατί ήθελα να είμαι δημιουργικός πίσω απ' τις κάμερες. Ολο αυτό που συμβαίνει τώρα είναι, απρόβλεπτο και πολλές φορές δυσκολεύομαι να το διαχειριστώ.

Μία από τις πιο στενές προσωπικές σχέσεις είναι η σχέση σου με τη Δέσποινα Βανδή. Πώς θα χαρακτήριζες τη σχέση αυτή;

Δεν θα κουραστείτε να με ρωτάτε και εγώ δεν θα κουραστώ να απαντώ πως η Δέσποινα είναι κομμάτι από την καρδιά μου.

Το Mega Star μάθαμε ότι έριξε οριστικούς τίτλους τέλους. Πώς άκουσες αυτό το νέο;

Είμαι από τη φύση μου πολύ αισιόδοξος. Και νομίζω πως ο κόσμος που κράτησε ζωντανή αυτή την εκπομπή 21 χρόνια, ο κόσμος μπορεί να τη διεκδικήσει και να συνεχίσει. Θέλω να πιστεύω πως δεν έκλεισε οριστικά αυτός ο κύκλος.

Πόσα χρόνια ήσουν σε αυτή την εκπομπή;

Tη σκηνοθέτησα 14 χρόνια. Εχω πολλά όμορφα πράγματα να θυμάμαι που τα συνδυάζω με καθεμιά απ' τις παρουσιάστριες που συνεργάστηκα. Οι πιο δυνατές στιγμές της εκπομπής όμως, ήταν στα εξωτερικά γυρίσματα που κάναμε τα τελευταία χρόνια στο κέντρο της Αθήνας. Ηταν πολύ συγκινητικό να βλέπεις στο Σύνταγμα εκατοντάδες κόσμου να συγκεντρώνεται, να μας ακολουθεί και να μας δείχνει τόσο πολύ την αγάπη του. Ηταν μοναδική εμπειρία κάθε φορά.

Εχεις μία ιδιαίτερη σχέση με το make up. Σου αρέσει να φροντίζεις τον εαυτό σου;

Το make up έχει βοηθήσει πολύ στην καριέρα μου γιατί βελτίωνε την εικόνα όσων σκηνοθετούσα. Εγώ δεν τα πάω καθόλου καλά μαζί του. Κι όσο για το αν φροντίζω τον εαυτό μου... πού και πού θυμάμαι να κάνω υγιεινή διατροφή κι ανελλιπώς δύο φορές μπάνιο την ημέρα!

Θα έκανες ποτέ πλαστική επέμβαση ή μπότοξ;

Εκανα μπότοξ από περιέργεια και πιο πολύ για πλάκα. Δεν μου άρεσε καθόλου όμως και δεν νομίζω πως θα το ξανακάνω. Κι όσο για τις πλαστικές ελπίζω να μη με πιάσει πάλι η περιέργειά μου!

Αν σου γινόταν πρόταση να παρουσιάσεις πρωινό θα την δεχόσουν;

Χα, χα! Τρέμε Λιάγκα! Ε... όχι, αυτό παραπάει.

Ασχολείσαι με αυτά που γράφονται για σένα; Εχει υπάρξει κάτι που σε έχει ενοχλήσει;

Με ενόχλησαν οι δηλώσεις του Χρήστου Φερεντίνου και του Βαγγέλη Περρή. Γιατί στο «Ελλάδα έχεις ταλέντο» οι κριτές ξεπερνούσαν τα όρια και τον Φερεντίνο δεν τον είδαμε ποτέ να αντιδρά. Η υποκρισία περισσεύει. Εγώ πάντως δεν θα έλεγα ποτέ «αν είχα ντομάτες θα στις πετούσα» όπως ειπώθηκε στο δικό του παιχνίδι.

Ποια είναι η πιο δύσκολη στιγμή που έχεις περάσει στη ζωή σου;

Είναι η στιγμή που χάνεις ανθρώπους που αγαπάς. Η απώλεια είναι μεγάλη δοκιμασία. Από τέτοιες καταστάσεις όμως βγαίνεις πιο δυνατός, είναι ο νόμος της ζωής αυτός.

who is who

Σε ηλικία 9 ετών απέκτησε τη δική του μηχανή λήψης. Σπούδασε μηχανικός αεροσκαφών για να κάνει το χατίρι των γονιών του. Είναι καρδιακός φίλος της Δέσποινας Βανδή και ο νονός της μικρής Μελίνας. Ο ίδιος δηλώνει ότι η Δέσποινα είναι ένα κομμάτι από την καρδιά του.

  • Περγαμηνές
    Το 2005 και το 2007 βραβεύτηκε από τα Mad Awards ως ο καλύτερος σκηνοθέτης. Η εμφάνιση της Καλομοίρας στην Eurovision του 2008 είχε την υπογραφή του. Και φέτος θα σκηνοθετήσει τα μουσικά βραβεία MAD στις 14 Ιουνίου.

ΖΩΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ