Απάτη με πιστωτικές στοιχειώνει τις αδελφές Καρντάσιαν

14.06.2011
«Τραβήγματα» με τον νόμο είχαν από την αρχή του χρόνου οι τρεις αδελφές που έγιναν διάσημες «πουλώντας» τη ζωή της μέσω εκπομπών ριάλιτι, αλλά φαίνεται ότι η ιστορία είχε αίσιο τέλος.


«Τραβήγματα» με τον νόμο είχαν από την αρχή του χρόνου οι τρεις αδελφές που έγιναν διάσημες «πουλώντας» τη ζωή τους μέσω εκπομπών ριάλιτι, αλλά φαίνεται ότι η ιστορία είχε αίσιο τέλος.

Η Revenue Resource Group, ιδιοκτήτρια της πιστωτική κάρτας Mobile Resource Card μήνυσε τις Κιμ (Kim), Κλόι (Khloe) και Κόρτντεϊ Καρντάσιαν (Kourtney Kardashian), καθώς και η μητέρα τους, Κρις Τζένερ (Kris Jenner) τον Ιανουάριο κατηγορώντας τις ότι αθέτησαν μεταξύ τους επαγγελματική συμφωνία.

Συγκεκριμένα η εταιρεία υποστηρίζει ότι οι τέσσερις γυναίκες είχαν συμφωνήσει να γίνουν τα επίσημα πρόσωπα μίας πιστωτικής κάρτας με τον όνομά τους ("Karadashian Kard”), γεγονός, όμως που δεν έγινε ποτέ.

Σύμφωνα με το $75 εκατομμυρίων κατηγορητήριο, οι αδελφές Καρντάσιαν επρόκειτο να πουν μερικά «όμορφα λόγια» για την κάρτα στον Τύπο και στις τηλεοπτικές εκπομπές του, σε αντάλλαγμα μιας παχυλής αμοιβής καθώς και ενός ποσοστού επί των πελατών που θα την αγόραζαν.

Όταν, όμως, αργότερα η κάρτα πήρε την κατιούσα λόγω των υπέρογκων απαιτήσεών τους, εκείνες «την έκαναν με γοργά πηδηματάκια» δυσφημώντας τη και όσο μπορούσαν.

Η εταιρεία κατάρρευσε και στη συνέχεια μήνυσε τις αδελφές για διαφυγόντα κέρδη, αλλά εκείνες πέρασαν αυτόματα στην αντεπίθεση με μια τακτική που χρησιμοποιείται στην Καλιφόρνια σε αντίστοιχες περιπτώσεις και λέγεται «anti-SLAPP motion».

Τελικά και ύστερα από διάφορες δικαστικές περιπέτειες, ο δικαστής απεφάνθη ότι η κατάρρευση της εταιρείας ουδεμία σχέση είχε με το αν και κατά πόσο οι αδελφές Καρντάσιαν τη διαφήμισαν σωστά, τονίζοντας ταυτόχρονα ότι οι υπεύθυνοι δεν θα μπορούσαν ποτέ να αποδείξουν κάτι τέτοιο.

Έτσι, όχι μόνο τα κορίτσια βγήκαν «καθαρά», αλλά η εταιρεία αναγκάστηκε να τους πληρώσει και τα δικαστικά έξοδα. Όχι, θα τους άφηναν…