Τέχνη & φιλανθρωπία

04.07.2011
Παραβρεθήκαμε στο φιλανθρωπικό πάρτι της Lifeline στο Μουσείο Νάσιουτζικ και στα εγκαίνια της έκθεσης του Κ. Βαρώτσου στον Πόρο.

Τον καταπράσινο χώρο του Μουσείου Νάσιουτζικ επέλεξε η Lifeline Hellas (ο οργανισμός που ασχολείται με τον ιατρικό εξοπλισμό νοσοκομείων παίδων) και η Εμη Τρίκαρδου για να διοργανώσουν ένα ξεχωριστό φιλανθρωπικό πάρτι με θέμα «baby showers». Στον χώρο είχαν τοποθετηθεί περίπτερα με παιδικά ρούχα και ό,τι άλλο αφορά την καθημερινότητα των παιδιών (φωτό 1-3).

Συνεχίζοντας το εκθεσιακό της πρόγραμμα, η γκαλερί Citronne στον Πόρο εγκαινίασε την έκθεση του διεθνώς καταξιωμένου εικαστικού Κώστα Βαρώτσου. Πρόκειται για δεκατρία, στην πλειονότητά τους πρωτοεμφανιζόμενα, γλυπτά έργα-εγκαταστάσεις.

Ο καλλιτέχνης σπούδασε στη Σχολή Καλών Τεχνών της Ρώμης και στην Αρχιτεκτονική Σχολή της Πεσκάρα, ενώ το 1991 πήρε υποτροφία από το Ιδρυμα Fullbright. Εχει συμμετάσχει σε διάφορες εκθέσεις στο εξωτερικό και το έργο του είναι ιδιαίτερα γνωστό σε Ιταλία, Ελβετία και ΗΠΑ. Σήμερα, ο Κώστας Βαρώτσος είναι καθηγητής στην Αρχιτεκτονική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στη Θεσσαλονίκη. Η έκθεσή του θα διαρκέσει μέχρι τις 13 Ιουλίου (φωτό 4-7).

Ο Κώστας Βαρώτσος είναι γνωστός και για το γλυπτό έργο του «Ο Δρομέας» που βρίσκεται μπροστά από το Hilton.

ΜΑΓΔΑ ΛΙΒΕΡΗ
[email protected]