Εχουν... κρυφά ταλέντα

08.08.2011
Για να γίνεις τοπ σταρ στο Χόλιγουντ χρειάζεσαι σίγουρα πολύ ταλέντο (καλά, όχι πάντα), λίγη τύχη κι αρκετό σπρώξιμο. Οσοι τα κατάφεραν, γεύονται τους καρπούς της επιτυχίας, ωστόσο, αρκετοί απ’ αυτούς έχουν και κρυφά ταλέντα, αχρείαστα να τους είναι...

Ο Τζάστιν Μπίμπερ, το παιδί φαινόμενο της ποπ που έγινε αστέρι στα ξαφνικά στα 16 του χρόνια, σαρώνοντας τα αμερικανικά βραβεία Μουσικής (κερδίζοντας και στις τέσσερις κατηγορίες που ήταν υποψήφιος), έχει ένα ακόμα ταλέντο, που ωστόσο, δεν θα του φανεί ιδιαίτερα επικερδές αν πάψει να είναι ποπ σταρ: μπορεί να λύσει τον κύβο του Ρούμπικ σε μόλις ένα λεπτό. Μάλιστα, κατάφερε να κατεβάσει το προσωπικό του ρεκόρ στα 84 δευτερόλεπτα κι όλα αυτά σε ζωντανή εκπομπή.

Η Τζίνα Ντέιβις έχει υποδυθεί πολλούς διαφορετικούς ρόλους με την ίδια επιτυχία -από τη βαριεστημένη νοικοκυρά στο Θέλμα και Λουίζ ως την ατρόμητη πειρατίνα στο Νησί των Κουρσάρων, στην αληθινή της ζωή όμως αποδεικνύεται άσος στο... τόξο. Μάλιστα, το 1999 έλαβε μέρος στους αμερικανικούς αγώνες τοξοβολίας για μία θέση στην Ολυμπιακή ομάδα κι έχασε στο παρά τσακ, κι όλα αυτά ενώ είχε αρχίσει να ασχολείται με το σπορ μόλις πριν από δύο χρόνια. Συνέχισε ωστόσο να αγωνίζεται και, όταν... κρέμασε τα τόξα της, ανέλαβε καθήκοντα στην Ομοσπονδία Γυναικείας Τοξοβολίας.

Ο ωραίος δόκτωρ Σέπαρντ ή κατά κόσμον Πάτρικ Ντέμπσεϊ συμπληρώνει τα κλισέ με το τι κάνει έναν άνδρα γοητευτικό τρέχοντας σε ράλι. Στο παρελθόν είχε συμμετάσχει στο ράλι αγωνιστικών αυτοκινήτων Ιντιανάπολις 500 (Indy 500), που διεξάγεται κάθε χρόνο στην Αμερική, στην πίστα της Ιντιανάπολις, ενώ είναι συνιδιοκτήτης της ομάδας Vision Racing, η οποία συμμετέχει στο Indy 500.

Ο Ντέιβιντ Αρκέτ είχε δήλωσε κάποτε σε συνέντευξή του ότι του αρέσει πολύ το πλέξιμο επειδή τον χαλαρώνει. Φαντάζομαι τώρα που έχει περάσει από ένα διαζύγιο με την Κόρτνεϊ Κοξ, θα έπλεξε πολλά πουλοβεράκια και κασκόλ. Πάντως κι άλλοι συνάδελφοι του, όπως η Τζούλια Ρόμπερτς, η Κάμερον Ντίαζ και η Σάρα Τζέσικα Πάρκερ, αλλά και ο Ράσελ Κρόου, το έχουν ρίξει επίσης στο πλέξιμο.

Η Τζένιφερ Γκάρνερ είναι ηθοποιός, σύζυγος (του Μπεν Αφλεκ), μαμά και σαξοφωνίστρια. Μια φορά κι έναν καιρό, ήθελε να ασχοληθεί επαγγελματικά με το σαξόφωνο, όμως τελικά άλλαξε γνώμη και την κέρδισε η υποκριτική. Ισως ήταν καλύτερα και για τον Μπιλ Κλίντον να είχε ασχοληθεί μόνο με το σαξόφωνο... Μία ακόμη φιλόμουση ηθοποιός είναι η Χάλε Μπέρι, που κι αυτή είχε μανία με τα πνευστά, το φλάουτο στη δική της περίπτωση. Στα παιδικά της χρόνια συμμετείχε μάλιστα και σε ορχήστρα, αλλά τελικά τα παράτησε για χάρη της μεγάλης οθόνης.

Ο Στιβ Μάρτιν είναι ένας ακόμα ηθοποιός που όταν ήταν μικρός ήθελε να γίνει μουσικός. Σε αντίθεση με τις Γκάρνερ και Μπέρι που ήταν το πνευστού, ο Μάρτιν προτιμάει τα έγχορδα και συγκεκριμένα το μπάντζο. Παίζει πολλά χρόνια από τότε που ακόμα έκανε καριέρα στη stand-up κωμωδία, όμως πλέον το έχει πάρει στα σοβαρά τόσο που το 2009 κέρδισε και Γκράμι για το πρώτο άλμπουμ με τίτλο, The Crow: New Songs for the 5-String Banjo.

H Σούζαν Σάραντον αγαπάει τόσο πολύ το πινγκ πονγκ που το 2009 αποφάσισε να ανοίξει το δικό της γυμναστήριο αποκλειστικά για πινγκ πονγκ, με το όνομα SpiN. Λέγεται πως ετοιμάζει και σχετικό ριάλιτι, στο οποίο θα παρακολουθεί τις προσπάθειες των νέων αθλητών να διακριθούν στο άθλημα. Επίσης κυκλοφόρησαν φήμες ότι ο πραγματικός λόγος για τον χωρισμό της από τον Τιμ Ρόμπινς μετά από 23 ολόκληρα χρόνια, ήταν ο Τζόναθαν Μπρίκλιν, ο 31χρονος συνεταίρος της στο SpiN.

Το γεγονός ότι ο Γούντι Αλεν παίζει κλαρινέτο είναι γνωστό στους περισσότερους, άλλωστε το κάνει σχεδόν επαγγελματικά αφού εμφανίζεται κάθε Δευτέρα βράδυ στο ξενοδοχείο «Καρλάιλ» της Νέας Υόρκης. Αυτό που δεν είναι ίσως γνωστό, είναι ότι παίζει και σκάκι, μάλιστα είχε κάποτε αστειευτεί λέγοντας πως απορρίφθηκε από την αμερικανική ομάδα σκακιού εξαιτίας του... ύψους του. Το ατυχές αυτό γεγονός δεν τον απέτρεψε πάντως από το να παίζει, ενώ στην ταινία του Whatever Works (2009), ο Λάρι Ντέιβιντ υποδύεται τον Μπόρις Γελνίκοφ που διδάσκει σκάκι σε παιδιά έχοντας όμως τη συνήθεια να... μαλώνει τις μαμάδες τους επειδή γέννησαν «κρετίνους που δεν μπορούν να παίξουν σκάκι».

Το ζεύγος Τομ Κρουζ - Κέιτι Χολμς θεωρούνται εξπέρ στο σκραμπλ, και μάλιστα στη γρήγορη εκδοχή του, αυτή που παίζεται χωρίς πίνακα. Πολλά βράδια καλούν φίλους τους, τους Μπέκαμ για παράδειγμα, όσο εκείνοι ζούσαν στην «πόλη των Αγγέλων», για βραδιές σκραμπλ, και συνήθως κέρδιζαν.

Χρυσούλα Κατσαρού