Στο σφυρί το οικογενειακό άλμπουμ του Μάικλ Τζάκσον

01.03.2012
Σχεδόν τρία χρόνια πέρασαν από τον θάνατο του βασιλιά της ποπ και ένα σπάνιο φωτογραφικό υλικό βγαίνει σε δημοπρασία.

Στις 10 Μαρτίου πρόκειται να βγει στο σφυρί ένα άλμπουμ που περιέχει οικογενειακές φωτογραφίες του Μάικλ Τζάκσον (Michael Jackson) και το ενδιαφέρον των συλλεκτών αναμένεται ζωηρότατο.

Το συγκεκριμένο άλμπουμ περιλαμβάνει στιγμιότυπα από την καθημερινή ζωή της διάσημης οικογένειας, αλλά η αλήθεια είναι πως δεν είναι όλα τα άτομα που απαθανατίζονται το ίδιο αναγνωρίσιμα.

Το γεγονός αυτό, παρόλο που μπορεί να καθιστά μιας μορφής πρόβλημα, υπογραμμίζει ακριβώς και την σημασία αυτού του υλικού, το οποίο σύμφωνα με τους διοργανωτές τις έκθεσης είναι μοναδικό γιατί θα μπορούσε να είναι "μιας οποιασδήποτε αμερικανικής οικογένειας".

Οι φωτογραφίες έχουν παρθεί τη δεκαετία του '70 και εκτός από μερικά μέλη της διάσημης οικογένειας που αναγνωρίζονται αμέσως, διακρίνονται φίλοι και συγγενείς –προφανώς- που δεν είναι το ίδιο αναγνωρίσιμοι.

Το άλμπουμ ανήκει σε μια σειρά αντικειμένων που αποθηκεύτηκαν τη δεκαετία του '90 και "πέρασαν" σε νέους ιδιοκτήτες λίγο πριν από τον θάνατο του Τζάκο το 2009 καθώς εκείνος αδυνατούσε να πληρώσει το ποσό των £60.000 που κόστιζε η όλη διαδικασία.

Ένας ιδιώτης αγόρασε το συγκεκριμένο υλικό και τώρα το πουλάει στον οίκο δημοπρασιών WH Peacocks στο Μπέντφορντ, στις 10 Μαρτίου.

"Μέχρι στιγμής υπάρχει έντονο ενδιαφέρον από αμερικανούς αγοραστές, αλλά περιμένουμε κινήσεις από όλο τον κόσμο", δήλωσαν οι υπεύθυνοι της δημοπρασίας. Για να δούμε…

Επιμέλεια: Ζωή Κίττα