Η Μπιγιόνσε και οι τρελές λεπτομέρειες της γέννας

12.02.2013
Η μικρή Μπλου Άιβι (Blue Ivy), κόρη της Μπιγιόνσε (Beyonce) και του Τζέι-Ζι (Jay-Z), είχε πριν ένα μήνα τα γενέθλιά της κι η Μπιγιόνσε αποφάσισε να μας δώσει λεπτομέρειες για τη γέννηση της μονάκριβης κόρης της. Όπως λέει, την οραματίστηκε να σπρώχνει μια πολύ βαριά πόρτα τη στιγμή που την έφερνε στον κόσμο τον Ιανουάριο του 2012.

"Ένιωσα το μητρικό ένστικτο περίπου στον 8ο μήνα και νόμιζα ότι δε θα μπορούσα να νιώσω πιο έντονα μέχρις ότου είδα το μωρό", εξήγησε.

"Κι όμως αυτό συνέβη κατά τη διάρκεια του τοκετού μου επειδή ένιωθα μια πολύ ισχυρή σύνδεση με το παιδί μου. Το αισθάνθηκα όταν είχα συστολές, οραματίστηκα το παιδί μου να σπρώχνει μια πολύ βαριά πόρτα. Και φανταζόμουν αυτό το μικρό βρέφος να κάνει όλη τη δουλειά, έτσι δε σκεφτόμουν τον πόνο μου. Μιλούσαμε. Ξέρω ότι ακούγεται τρελό, αλλά ένιωσα μια επικοινωνία".

Η Μπιγιόνσε εξήγησε ότι οι τυχόν φόβοι που είχε για τον τοκετό εξαφανίστηκαν αμέσως μόλις άρχισε να έχει συστολές, ενώ θεώρησε ιδιαίτερα παρήγορο το να περιβάλλεται από τους αγαπημένους της κατά τη διάρκεια του τοκετού.

"Η οικογένειά μου κι οι κοντινοί μου άνθρωποι ήταν εκεί όταν γέννησα. Ό, τι με τρόμαζε, απλά δεν υπήρχε σε εκείνο το δωμάτιο", θυμάται. Γι’ αυτό το λόγο αφέθηκα πραγματικά κι απήλαυσα την κάθε συστολή. Ήταν η καλύτερη μέρα της ζωής μου".

Η τραγουδίστρια αποκάλυψε ότι με τον Τζέι-Ζι "σίγουρα" θέλουν να αποκτήσουν περισσότερα παιδιά, αλλά δεν γνωρίζει πότε αυτό θα συμβεί. Εξέφρασε την ελπίδα της ότι η Blue θα έχει μια φυσιολογική ανατροφή, θα είναι σε θέση να πηγαίνει σε πάρτι και να απολαμβάνει τη ζωή όπως κάθε άλλο παιδί.

Η μητρότητα έχει κάνει τη Μπιγιόνσε να αισθάνεται πιο σίγουρη και της έδωσε μια διαφορετική προοπτική για τη ζωή. Έχει μια πρωτόγνωρη εικόνα για το σώμα της, σκέφτηκε ακόμη και το ενδεχόμενο να αποσυρθεί από τη μουσική βιομηχανία.

"Αυτή τη στιγμή, μετά τον τοκετό, καταλαβαίνω πραγματικά τη δύναμη του σώματός μου. Νιώθω ακριβώς ότι το σώμα μου σημαίνει κάτι εντελώς διαφορετικό. Νιώθω πολύ πιο σίγουρη γι 'αυτό. Ακόμη κι αν το νιώθω πιο χοντρό, πιο λεπτό, οτιδήποτε άλλο. Νιώθω πολύ πιο γυναίκα, πιο θηλυκή, πιο αισθησιακή. Και δεν είναι ντροπή", πρόσθεσε.

"Εγώ δεν αισθάνομαι ότι έχω την υποχρέωση να ευχαριστήσω κάποιον. Νιώθω ελεύθερη. Νιώθω σα να έχω μεγαλώσει. Μπορώ να κάνω ό,τι θέλω. Μπορώ να πω ό,τι θέλω. Μπορώ να συνταξιοδοτηθώ αν θέλω. Γι 'αυτό κι έχω δουλέψει σκληρά".

Επιμέλεια: Νικόλας Εμμανουήλ