Η Γουάινχαουζ και η απόπειρα αυτοκτονίας στα 10

13.05.2013
Δύο χρόνια μετά τον θάνατό της διάσημης τραγουδίστριας, ένα νέο βιβλίο αποκαλύπτει άγνωστες, τραγικές λεπτομέρειες της ζωή της.

Σοκάρει η αποκάλυψη για την άγνωστη απόπειρα αυτοκτονίας που λέγεται ότι έκανε η Έιμι Γουάινχαουζ (Amy Winehouse) λίγο αφού ο πατέρας της, Μιτς (Mitch) εγκατέλειψε τη μητέρα της, Τζάνις (Janis). Ήταν μόλις 10 χρονών.

Ο περισσότερος κόσμος έχει συνδέσει την "κάτω βόλτα" της τραγικής τραγουδίστριας με τον πρώην σύζυγο –και σίγουρα μοιραίο άντρα στη ζωή της- Μπλέικ Φίλντερ-Σίβιλ (Blake Fielder-Civil) όμως νέα στοιχεία υποστηρίζουν ότι η σχέση της Έιμι με το "κακό" είχε ξεκινήσει από πολύ νωρίτερα. Και μέσα στο ίδιο της το σπίτι.

Όπως αποκαλύπτεται σε ειδικό κεφάλαιο του βιβλίου με τίτλο "Amy Winehouse: The Untold Story" της Κλοέ Γκοβάν (Chloe Govan) που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Thistle Publishing, η ΄Ειμι είχε τόσο πολύ ταραχτεί όταν ο πατέρας της εγκατέλειψε τη μαμά της και την ίδια για τα μάτια μιας άλλης γυναίκας που αποφάσισε να δώσει τέλος στη ζωή της.

Φίλος της λέγεται ότι τη βρήκε με αφρούς να βγαίνουν από το στόμα της και ήταν εκείνος που φρόντισε να ζήσει ύστερα από την περιπέτεια. "Είχε καπνίσει χασίς, είχε πληγώσει τον εαυτό της σωματικά και είχε καταπιεί δυο χούφτες χάπια", υποστηρίζει το βιβλίο μιλώντας για τη 10χρονη (!) τότε Έιμι.

Ανάμεσα στις άλλες αποκαλύψεις του εν λόγω βιβλίου είναι ο πρώτος έρωτας της τραγουδίστριας, που λέγεται ότι ήταν το αφεντικό στην πρώτη δουλειά της, με τον οποίο μάλιστα, φαίνεται ότι "την έβρισκαν στις τουαλέτες του γραφείου".

Σε κάποιο άλλο κεφάλαιο του βιβλίου, πάντως, αναφέρεται πως η Έιμι γνώριζε πολύ καλά τα πάντα για το "Κλαμπ των 27" και ήθελε πάση θυσία να ανήκει σε αυτό.

Μερικά χρόνια αργότερα, με τον γνωστό τραγικό τρόπο, το όνομά της γράφτηκε δίπλα σε αυτά των άλλων διάσημων 27άρηδων που χάθηκαν τόσο πρόωρα από τη ζωή και την Τέχνη: Τζιμ Μόρισον, Τζίμι Χέντριξ, Τζάνις Τζόπλιν, Κερτ Κομπέιν, Έιμι Γουάινχαουζ…

Ζ. Κ.