Η Τζίνι ξανά τζίνι 48 χρόνια μετά -είπες κάτι;

27.05.2013
Λένε ότι ο τολμών νικά και στην περίπτωση της διάσημης ηθοποιού, Μπάρμπαρα Ίντεν (Barbara Eden), η συνταγή πέτυχε και με το παραπάνω.

Κι αν δεν την κατάλαβες από το όνομά της, τότε σίγουρα θα τη θυμηθείς εάν σου πούμε ότι πρόκειται για την "Τζίνι", την πρωταγωνίστρια της κλασικής τηλεοπτικής σειράς των ’60s, "Η Τζίνι και το τζίνι", η οποία έχει προβληθεί αρκετές φορές ανά τα χρόνια στη χώρα μας.

Το περασμένο Σάββατο, λοιπόν, στην τελετή έναρξης του 21ου Life Ball στη Βιέννη, η 78χρονη -σήμερα- Μπάρμπαρα Ίντεν τόλμησε να φορέσει το ροζ κοστούμι και την ξανθιά αλογοουρά που την έκαναν διάσημη σε όλο τον κόσμο 48 χρόνια πριν, αφήνοντας όλη την αίθουσα άφωνη.

Η Ίντεν ανέβηκε στη σκηνή, σταύρωσε τα χέρια της, έγνεψε το κεφάλι της προς τα κάτω κι έκλεισε τα μάτια της, όπως ακριβώς έκανε τα μαγικά της κατά τη διάρκεια των 5 τηλεοπτικών σεζόν προβολής της «Τζίνι» (1965-1970) κι «εμφάνισε» το νέο της αφέντη, Μπιλ Κλίντον.

Η λάμψη της πρωταγωνίστριας ήταν η ίδια με τότε και το κοινό την καταχειροκρότησε αφού ένιωσε ότι ο χρόνος είχε σταματήσει κι έβλεπε σκηνή από το σίριαλ.

Ε, μεταξύ μας, δεν είναι κι εύκολο πράγμα. Κι επειδή σίγουρα θα βρεθούν κάποιοι να κάνουν το δικηγόρο του διαόλου, αρκεί να σκεφτείς ότι το 1965 που ξεκίνησε να προβάλλεται η σειρά, η Ίντεν ήταν μόλις 31 ετών και τον ερχόμενο Αύγουστο θα κλείσει τα 79, μιας κι είναι γεννημένη στις 23 Αυγούστου του 1934. Ξέρεις πολλές να μπορούν να κάνουν το ίδιο…;

Να αναφέρουμε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που η Ίντεν φοράει το κοστούμι της Τζίνι μετά το τέλος της σειράς. Το 1985 και το 1991 γυρίστηκαν 2 τηλεταινίες όπου την υποδύθηκε ξανά με την ίδια επιτυχία, ενώ το 1998 πρωταγωνίστησε και πάλι ως Τζίνι σε διαφήμιση γνωστού τζιπ, κλέβοντας πάλι την παράσταση με τη λάμψη της.

Σε συνεντεύξεις που δίνει ακόμα και σήμερα μιλάει με τα καλύτερα λόγια για το συμπρωταγωνιστή της, Λάρι Χάγκμαν, ο οποίος λέγεται ότι τους έκανε τη ζωή δύσκολη κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων με τις ιδιοτροπίες του, ενώ θεωρεί τον εαυτό της τυχερό που έπαιξε ένα τέτοιο ρόλο με το σίριαλ να προβάλλεται σε επανάληψη ακόμα και σήμερα ανά τον κόσμο.

Μάλιστα, λέγεται ότι ένα χρόνο μετά το «κόψιμό» του, οι παραγωγοί του NBC το είχαν ήδη μετανιώσει κι έλεγαν ότι τελικά ήταν λάθος η απόφασή τους.

Κι αν κάποιος βιαστεί να πει ότι η Ίντεν και χρήμα έχει και δόξα έχει, άρα, γιατί να μην ποζάρει πανευτυχής και χαμογελαστή ως «Τζίνι» ακόμη και στα 79 της, ας διαβάσει το παρακάτω:

Έχει δύο αποτυχημένους γάμους στο ενεργητικό της, ο μοναχογιός της πέθανε το 2001 από υπερβολική δόση ηρωίνης, ενώ τη δεκαετία του ’70 κυοφορούσε νεκρό το 2ο παιδί της με όλο τον περίγυρό της και τους δημοσιογράφους να της δίνουν «συγχαρητήρια» σε όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης αφού κανείς δεν ήξερε τι συνέβαινε στην πραγματικότητα…

Μήπως να χαμογελάμε κι εμείς με τη σειρά μας λίγο περισσότερο;

Στο βίντεο που ακολουθεί θυμηθείτε ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα από τη σειρά που αγαπήθηκε πολύ στο παρελθόν.

Νικόλας Εμμανουήλ