Ματιάμπα: Στη φυλακή για πέντε χρόνια ο πατέρας του

21.11.2013
Καλεσμένος στην εκπομπή «ΟΛΑ τρέλα» ήταν το βράδυ ο Ησαϊας Ματιάμπα και ο νεαρός τραγουδιστής για πρώτη φορά μίλησε για την οικογένεια του, τα δύσκολα παιδικά χρόνια, αλλά και τον πατέρα του, που μπήκε στη φυλακή για πέντε ολόκληρα χρόνια.

Ο Ησαϊας ξετύλιξε το κουβάρι της παιδικής του ηλικίας στα Γιάννενα όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε, αφού από εκεί είναι η οικογένεια της μητέρας του. Ο πατέρας του είναι από το Κονγκό και ήρθε στην Ελλάδα για να σπουδάσει ιατρική στα Γιάννενα.

«Εγώ γεννήθηκα στα Γιάννενα, η μάνα μου είναι από εκεί και ο πατέρας μου είναι από το Κονγκό, από το Ζαΐρ. Σπούδαζε γιατρός στα Γιάννενα, τα παράτησε λίγο πριν τελειώσει» είπε ο τραγουδιστής.

Και συνέχισε αποκαλύπτοντας ότι ο πατέρας του επέστρεψε στην πατρίδα του, όπου εκεί η οικογένεια του ήταν ευκατάστατη. «Ο πατέρας μου έφυγε για το Κονγκό, όταν ήμουν στην β’ δημοτικού. Πήγε για να προσφέρει κάτι καλύτερο στην οικογένειά του και τελικά τον έπιασαν και φυλακίστηκε. Έμεινε 5-6 χρόνια».

Όπως εξήγησε ο πατέρας του ήταν πολιτικός πρόσφυγας και όταν επέστρεψε στο Κονγκό, η Χούντα τον φυλάκισε. Μετά την αποφυλάκιση του επέστρεψε στην Ελλάδα και όπως αποκαλύπτει ο Ησαϊας οι σχέσεις τους ήταν δύσκολες.

Εξάλλου, ο τραγουδιστής ήδη πήγαινε γυμνάσιο και όλα αυτά τα χρόνια είχε μάθει να είναι εκείνος ο... αρχηγός της οικογένειας. «Όταν ήρθε ο πατέρας μου προσπάθησε να επιβάλλει τους δικούς τους κανόνες κι ερχόμασταν σε ρήξη» εξήγησε χαρακτηριστικά.