Σκέψου τη στιγμή που τη ρεβάνς θα πάρεις...

21.02.2014
Ο Σάκης Μπουλάς γεννήθηκε στις 25 Σεπτεμβρίου το 1954, στο Κιλκίς, αλλά η καταγωγή του ήταν από τον Πειραιά.

Από μικρός ξεχώριζε για το ρητορικό του λόγο και οι γονείς τους τον παρότρυναν να γίνει δικηγόρος. Εκείνος, όμως, δεν φανταζόταν τον εαυτό του στις αίθουσες των δικαστηρίων, αλλά πάνω σε μία σκηνή. Ήθελε από μικρός να ασχοληθεί με το τραγούδι και την υποκριτική.

Κι αν πολλοί πιστεύουν ότι δεν μπορείς να κρατήσεις δύο καρπούζια σε μια μασχάλη, στην περίπτωση του Μπουλά διαψεύστηκαν πανηγυρικά. Αν και τα πράγματα δεν του πήγαιναν πάντα καλά, εκείνος δεν το έβαζε κάτω. Ήταν γεννημένος μαχητής και το πείσμα του αυτό τον συντρόφευσε μέχρι το τέλος της ζωής του.

Αν και ο ίδιος δήλωνε ότι δεν του αρέσει ο γάμος και του πάει περισσότερο να είναι εργένης, δύο φορές ντύθηκε γαμπρός. Μάλιστα, με τη δεύτερη σύζυγο του είχαν καλές σχέσεις και ο Σάκης ήταν εκείνος που της στάθηκε βράχος όταν αρρώστησε από καρκίνο. Εξάλλου, για να μπορεί να είναι δίπλα της και να την βοηθά, παράτησε τα πάντα, επιβεβαιώνοντας αυτό που όλοι γνώριζαν για τον Σάκη, ήταν ένας άνθρωπος με μεγαλείο ψυχής.

Ήταν, όμως και μεγάλος μαχητής και όταν τα πρώτα προβλήματα υγείας «χτύπησαν» τη δική του πόρτα, ήξερε πώς να τα κερδίσει. Πριν από αρκετά χρόνια αντιμετώπισε σοβαρά προβλήματα με την καρδιά του κι έδωσε μια τεράστια μάχη για να κρατηθεί στη ζωή. Και τα κατάφερε. Γιατί η θέληση για ζωή ήταν μεγάλη. Και γιατί πίστευε ότι η δύναμη του μυαλού μπορεί να νικήσει τα πάντα.

Την ίδια αντίδραση είχε και όταν έμαθε για το νέο πρόβλημα της υγείας του, τον καρκίνο. Η ύπουλη αυτή ασθένεια, μόνο άγνωστη δεν ήταν για τον Μπουλά, αφού την είχε ζήσει από πρώτο χέρι μέσω της πρώην συζύγου του. Ούτε για μία στιγμή δεν έχασε τη δύναμη και το κουράγιο του. Ήταν διατεθειμένος να την παλέψει μέχρι εσχάτων και με τη δύναμη του μυαλού του, να νικήσει και αυτή τη φορά.

Και ως ένα σημείο τα κατάφερε, αφού οι γιατροί αρχικά τού είχαν δώσει τρεις μήνες ζωής. Αλλά εκείνος τους διέψευσε. Και μέχρι την τελευταία στιγμή ήταν πάνω στη σκηνή. Η τελευταία του εμφάνιση ήταν φέτος στην «Ακτή Πειραιώς» δίπλα σε αγαπημένους φίλους, όπως ο Γιάννης Ζουγανέλης, ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, ο Διονύσης Σαββόπουλος. Και κατέβηκε από αυτήν, μόνο όταν ένιωσε τις δυνάμεις του να τον έχουν πλέον εγκαταλείψει.

Ο Μπουλάς συνήθιζε να λέει για τις γυναίκες ότι ήταν ένα από τα τρία του πάθη (τα άλλα δύο ήταν το τσιγάρο και το φαγητό) και για χάρη του έρωτα είχε φτάσει ουκ ολίγες φορές στα άκρα. Άλλωστε, από το πλευρό του πέρασαν πολλές και ωραίες γυναίκες. Ωστόσο, η γυναίκα της ζωής του έμελλε να έρθει στην πιο δύσκολη περίοδο για εκείνον.

Η τελευταία του σύντροφος, η Αλεξάνδρα Ούστα τού στάθηκε και τον στήριξε σημαντικά σε όλη τη διάρκεια της μάχης του με τον καρκίνο. Η νεαρή ηθοποιός τού χάριζε το καλύτερό της χαμόγελο, δίνοντας του κουράγιο για να τα καταφέρει. Για τον Μπουλά και την Ούστα ήταν μια «σχέση ζωής», που την διέκοψε βίαια ο θάνατος.