Ο Λίαμ Νίσον μιλά για την αδικοχαμένη γυναίκα του

21.02.2014
Πέντε χρόνια πέρασαν από τον τραγικό θάνατο της Νατάσα Ρίτσαρντσον και ο σύζυγός της ακόμη δεν το πιστεύει.

Ο Λίαμ Νίσον (Liam Neeson) μίλησε στην εκπομπή του CBS, "60 minutes" και τον Άντερσον Κούπερ (Anderson Cooper) ανάμεσα στα πράγματα που συζήτησε ήταν και η τραγωδία που έζησε όταν η σύζυγός του, Νατάσα Ρίτσαρντσον (Natasha Richardson) σκοτώθηκε από μοιραίο χτύπημα που υπέστη στο κεφάλι κάνοντας σκι. Ήταν 45 ετών.

Ο 61χρονος Νίσον θυμάται πως όταν έφτασε στο νοσοκομείο του Καναδά όπου νοσηλευόταν η αγαπημένη του, οι γιατροί του είπαν ότι ήταν εγκεφαλικά νεκρή.

"Βρισκόταν σε μηχανική υποστήριξη. Μπήκα μέσα στο δωμάτιο και της είπα 'Γλυκιά μου, δεν γυρίζεις πίσω. Έσπασες το κεφάλι σου'", θυμήθηκε ο Λίαμ εξηγώντας ότι οι δυο τους είχαν συμφωνήσει ότι αν κάποιος κατέληγε "φυτό", ο άλλος θα τραβούσε την πρίζα.

"Έτσι, δεν το σκέφτηκα λεπτό. Τα καλώδια έπρεπε να φύγουν", ολοκλήρωσε ο Νίσον, εξηγώντας γιατί έκλεισε την υποστήριξη όταν του είπαν ότι δεν υπάρχει σωτηρία.

Ο ιρλανδός ηθοποιός και η Ρίτσαρντσον -μέλος της "δυναστείας" των ηθοποιών Ρέντγκρεϊβ (Redgrave)- παντρεύτηκαν το 1994 και έχουν μαζί δύο γιους.

Ακόμη και σήμερα, ο Νίσον δεν πιστεύει ότι όντως πέθανε η αγαπημένη του. "Ο θάνατός της δεν ήταν ποτέ αληθινός. Ακόμη και σήμερα δεν είναι. Υπάρχουν περίοδοι, κυρίως στο σπίτι μας στη Νέα Υόρκη που όταν ακούω την πόρτα να ανοίγει είμαι σίγουρος ότι θα τη δω να μπαίνει μέσα".

Πάντως, κατά έναν τρόπο, η Ρίτσαρνστον συνεχίζει να ζει μέσα από τρεις ανθρώπους στους οποίους δωρίσθηκαν η καρδιά, οι νεφροί και το συκώτι της, πράγμα που ανακουφίζει ως έναν βαθμό τους δικούς της ανθρώπους.