Πώς θα διατηρήσεις κορμί σαν της Χάιντι Κλουμ

10.04.2014
Εγκαινιάζοντας τη συνεργασία της με γνωστή φίρμα αθλητικών, η Χάιντι Κλουμ, αποκαλύπτει στο αμερικάνικο περιοδικό Glamour τα φίτνες μυστικά της.

Έχοντας τέσσερα παιδιά, και έχοντας κλείσει πλέον τα 40, το διάσημο μοντέλο αποτελεί υπόδειγμα αδύνατου και αθλητικού κορμιού.

Πώς καταφέρνει η Χάιντι να διαθέτει κάθε εποχή κορμί για μπικίνι;

''Υποδύομαι πως κάθε εποχή είναι καλοκαίρι και πως σε λίγα λεπτά θα χρειαστεί να φορέσω το μαγιό μου. Έτσι κάνω υγιεινές επιλογές και γυμνάζομαι αντίστοιχα. Αυτό το διάστημα, μου αρέσει να τρέχω σε όμορφα μονοπάτια της Νέας Υόρκης, κάθε πρωί. Βλέπω ανθρώπους να κάνουν το ίδιο και εμπνέομαι κι εγώ. Αυτό και το ότι ξέρω πως το αγαπημένο μου καφέ βρίσκεται στο τέλος της διαδρομής''.

Πόσο συχνά ασκείται η Χάιντι και ποιά μυστικά έχει;
''Με το φορτωμένο πρόγραμμά μου, δυσκολεύομαι να τηρήσω μια σαφή ρουτίνα άσκησης. Αντίθετα, προσπαθώ να βάζω την άσκηση στην καθημερινότητά μου, όπου μπορώ, έστω κι ν εφευρίσκω τρόπους. Κάποιες φορές κάνω τραμπολίνο στην παιδική χαρά με τα παιδιά μου ή βγάζω τους σκύλους μου βόλτα σε κάποιο λόφο.

Η καλύτερη συμβουλή φίτνες που μπορώ να δώσω είναι να γυμνάζεσαι με έναν φίλο. Σου δίνει κίνητρο να σηκωθείς από το κρεβάτι. Είναι επίσης σημαντικό να θέτεις στόχους. Για παράδειγμα, όταν ξεκινάω να τρέχω, πάντα προσπαθώ να τρέχω 5 χιλιόμετρα, μετά να περπατάω άλλα 5 και συνεχίζω χτίζοντας. Όταν τρέχεις γύρω από τη γειτονιά σου, στόχευσε καθημερινά να φτάσεις στο σπίτι παραπέρα για να αυξήσεις κι την αντοχή σου''.

Πώς επιλέγει τα αθλητικά της;

''Προσπαθώ να με βοηθούν στις καθημερινές μου υποχρεώσεις, τρέξιμο περπάτημα, τραμπολίνο, βόλτες με τα παιδιά μου, σε όλα. Μου αρέσει να ταιριάζουν τα αθλητικά και με την χαλαρή μου φόρμα τρεξίματος και με τη φούστα χορού σε κάθε καιρό".

Ποιό είναι το πιο τρελό πρόγραμμα γυμναστικής που έχεις δοκιμάσει;
"Το πιο τρελό και διασκεδαστικό είναι να χορεύω με τα παιδιά μου στο σαλόνι. Ανεβάζουμε τη μουσική και χορεύουμε όλοι μαζί. Θέλω να θέτω το καλό παράδειγμα για τα παιδιά."

Και τα καλύτερα τιπς δίαιτας;

"Μου αρέσουν τα φρούτα, λαχανικά και οι πρωτεΐνες. Από το 2013, υποσχέθηκα πως κάθε πρωί θα πίνω ένα σμούθι με φρούτα ή λαχανικά. Από τότε, το έκανα συνήθεια και το λατρεύω κι εγώ και τα παιδιά μου. Είναι σημαντικό να ακολουθούμε ισορροπημένη διατροφή, χωρίς στερήσεις. Αν θέλω ένα μπέργκερ, όχι μόνο θα το φάω αλλά θα το απολαύσω''.